Návod, jak generovat obrázky pomocí umělé inteligence
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Naučte se tvořit obrázky s umělou inteligencí za pár minut a zdarma

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Naučte se tvořit obrázky s umělou inteligencí za pár minut a zdarma

Jste tvůrci obsahu a chtěli byste začít využívat více než jen AI chat? Zaujala vás tvorba AI obrázků, ale nevíte, jak a kde přesně je tvořit? Máme pro vás dobrou zprávu. Po dnešku už budete schopni generovat obrázky umělé inteligence pro váš web, blogové články, reklamy nebo sociální sítě, a to i bez znalosti angličtiny!

 

umělá inteligence obrázky

 

Co je AI obrázek?

 

Používání generativní umělé inteligence je dnes už naprosto běžné a v oblasti obsahového marketingu se bez ní už neobejdete. Pokud jste doposud využívali především AI chat pro tvorbu textů, je čas vyzkoušet také generování obrázků.

AI obrázek je obrázek vytvořený generativní umělou inteligencí. Generátory AI obrázků při tvorbě využívají algoritmů strojového učení a neuronových sítí, aby dokázaly vytvářet nový a zcela originální obrazový obsah.

Umělá inteligence své znalosti získává z obrovských kvant obrazových materiálů. Díky tomu má jasnou představu, jak vypadají jednotlivé barvy, předměty, umělecké styly a podobně. Když dostane zadání, že chcete vytvořit obrázek psa ve stylu obrazů Andyho Warhola, vezme v úvahu svou znalost psů a Warholova uměleckého stylu. Poté tyto znalosti spojí a vytvoří unikátní výstup.

 

umělá inteligence obrázky

 

Generování obrázků AI je jednodušší než generování textů

 

Pokud vám příliš nejde práce s AI chatem a tvorba textů je pro vás složitá, nyní vám jistě uděláme radost. Generovat obrázky pomocí umělé inteligence je totiž daleko jednodušší!

U používání AI chatu zpravidla platí, že co zadáš, to dostaneš. Pokud je zadání vágní a nekonkrétní, vzejde z něj text, který nebude stát za moc. U obrázků je to jednodušší. Výstup totiž bude vypadat vždycky skvěle a smysluplně bez ohledu na kvalitu zadání. Rozhodně ale platí, že čím konkrétnější jste, tím více se bude výsledek podobat vaší představě.

 

Který generátor obrázků je nejlepší

 

Ke generování obrázků umělou inteligencí můžete použít celou řadu oblíbených AI modelů od Midjourney, přes Stability AI nebo Dall-e nástrojů.

Že je znáte, ale rádi byste věděli, který a jak použít? Dobré jsou samozřejmě všechny. Pokud však hledáte generátor obrázků umělé inteligence, který je jednoduchý na používání, má realistickou grafiku, je zdarma a příkazy můžete psát v češtině, pak vyzkoušejte Editee!

 

umělá inteligence editee

 

Generátor obrázků Editee: Tvořte AI obrázky snadno, česky a zdarma

 

Umělá inteligence je skvělý pomocník v tvorbě online obsahu. Internet je plný užitečných AI nástrojů. Prokousat se však džunglí nejrůznějších chatů, generátorů obrázků a audia je běh na dlouhou trať. Mnoho lidí tak práci s AI vzdá dřív, než vůbec začne.

Protože nám na internetu chyběla komplexní AI platforma, vytvořili jsme Editee. A kromě AI chatu a dalších praktických nástrojů je jeho součástí také jedinečný generátor obrázků, který je v češtině a nabízí hned 5 obrázkových modelů v jednom.

 

Jak vygenerovat obrázek umělou inteligencí

 

I když se od sebe generování obrázků v jednotlivých nástrojích liší, základ je všude stejný. Stačí v pár větách popsat, co chcete vytvořit a umělá inteligence transformuje vaši představu v originální grafický výstup.

Převod textu na obrázek neboli text to image začíná vaší představou, kterou generátoru obrázků popíšete. Textové zadání toho, co chcete vytvořit se nazývá prompt. Čím podrobnější a srozumitelnější váš prompt je, tím lepší obrázek vznikne.

 

umělá inteligence obrázky

 

Jak psát prompt pro obrázky umělé inteligence

 

Efektivní prompt by se měl skládat z celých popisných vět. Místo „medvěd, les, podzim, mlha“ je lepší hovořit konkrétněji. Tedy: „Medvěd hledající potravu uprostřed podzimního lesa. Je brzo ráno, okolo medvěda je mlha a větvemi stromu pronikají první paprsky slunce. Styl realistické fotografie.“.

 

umělá inteligence obrázky

 

Každý prompt by měl mít také jasnou strukturu:

 

  • Hlavní objekt obrázku

 

  • Činnost objektu

 

  • Prostředí

 

  • Detailní popis prostředí

 

  • Nálada

 

  • Kompozice nebo umělecký styl

 

Prompty mohou být také kratší a více strohé. Záleží zkrátka na tom, jak moc konkrétní je vaše představa.

Níže vidíte rozdíl mezi jednoduchým a konkrétnějším popisem a tím, jaké obrázky umělá inteligence v jednotlivých případech vytvoří. Na formulaci proto opravdu záleží.

 

1.) „Papoušek na větvi.“

2.) „Modročervený papoušek na rozkvetlé větvi jabloně. Jemné barvy.“

3.) „Portrét modročerveného papouška na rozkvetlé větvi jabloně. Strom je uprostřed sadu a na papouška dopadá paprsek slunce. Je teplé léto.“

 

umělá inteligence obrázky papoušků

 

Příklady promptů pro tvorbu obrázků umělé inteligence

 

Chtěli byste generování obrázků pomocí umělé inteligence zkusit taky? Ale nenapadá vás, co si zrovna vytvořit? Dáme vám 10 tipů, jaké obrázky si můžete zkusit vygenerovat.

 

1.) Abstraktní obraz znázorňující smutek.

2.) Opuštěný karavan uprostřed lesa. Karavan je zahalený mlhou a pomalu se blíží soumrak. Atmosféra izolovanosti a strachu.

3.) Steampunkové město, ve kterém žijí vodní tvorové a mraky jsou z cukrové vaty.

4.) Melancholický portrét starého smutného klauna.

5.) Gotická katedrála zasazená do panoramatu futuristického města. Vzduchem létají auta a všude svítí neonové billboardy.

6.) Příjemná japonská zahrada s lavičkou a kvetoucími stromy.

7.) Vesmírná loď padající do hlubin černé díry.

8.) Rušné středověké tržiště uprostřed slunného letního odpoledne.

9.) Obraz, který kombinuje prvky severské mytologie s cyberpunkem.

10.) Snová krajina, která ztělesňuje pocit bezpečí a klidu.

 

Jak na tvorbu obrázků s umělou inteligencí Editee

 

A když už máte tolik námětů, pojďte si s námi generování obrázků umělou inteligencí rovnou vyzkoušet! S Editee si originální obrázky vytvoříte během několika sekund!

Abyste mohli začít vytvářet své AI umění, stačí se registrovat na stránkách www.editee.com. Na základě registrace totiž získáte naši aplikaci na 5 dní zdarma. A pak už je cesta k tvoření AI obrázků jednoduchá:

 

- V rozcestníku klikněte na položku „Grafika“

- Vyberte „Generovat grafiku“

- Zvolte jeden z 5 grafických modelů podle své preference

- Zadejte popis, co chcete vytvořit

- Zvolte si formát obrázku a počet výstupů

- Klikněte na „Vygenerovat grafiku“ a během několika sekund vytvořte svůj první obrázek

 

Díky bezplatné registraci je možné si umělou inteligenci nezávazně vyzkoušet a poznat všechny užitečné nástroje pro tvorbu obsahu, které nabízí. V 5denní bezplatné verzi si tak můžete vyzkoušet i práci s AI chatem, překladačem nebo nástroji pro tvorbu audia.

 

jak generovat AI obrázky

 

Generujte obrázky umělé inteligence snadno pomocí šablony

 

Pokud máte se správnou formulací promptů stále trochu potíž, nevadí. Aplikace Editee totiž nabízí šablonu Příkaz pro generátor obrázků. Stačí popsat svou představu a šablona ji přetvoří v optimální prompt. Vzniklé obrázky tak budou mnohem kvalitnější!

Například z představy „Dívka, která sedí na gauči a pije kávu. Realistická fotografie.“ vytvoří šablona takovýto prompt:

„Dívka sedící na gauči a pijící kávu. Má na sobě pohodlné domácí oblečení a vlasy má mírně rozcuchané. Gauč je moderní a v tlumených barvách, v pozadí je vidět obývací pokoj s knihovnou a pokojovými rostlinami. Klidná a uvolněná atmosféra líného víkendového rána. Realistická fotografie. Vysoké rozlišení s důrazem na detaily dívky a prostředí, přirozené denní světlo proudící oknem dodává scéně útulnost.“

 

umělá inteligence obrázky

 

Na základě takového promptu pak můžete jednotlivé části textového zadání pozměnit a lépe se tak přiblížit své představě. Důležité je, že šablona vytvoří kvalitní text to image zadání za vás.

 

Proč tvořit obrázky pomocí umělé intelligence

 

Využít umělou inteligenci k tvorbě obrázků však není jen zábava. Vygenerované obrázky s sebou totiž přináší také další benefity:

 

Získáte obrázky i pro specifická téma

 

Možnosti fotobank jsou do určité míry omezené. Hledat totiž fotku nebo obrázek na základě specifické představy je někdy opravdu nereálná mise. Dejme tomu, že potřebujete fotografii obrovské barokní knihovny s nádechem tajemna. Kde ji začít hledat? Nebo se na to vykašlat a spokojit se s něčím obyčejnějším?

Nevzdávejte se své představy! Zaúkolujte umělou inteligenci a vytvořte si přesně to, co hledáte!

 

umělá inteligence obrázky knihovna

 

Budete originální

 

Pokud využíváte bezplatné fotobanky, víte, že vaše možnosti ve výběru obrázků jsou omezené. Proto se často stává, že vybrané obrázky používají tvůrci obsahu opakovaně. S AI si však vytvoříte vlastní grafiku, u které máte jistotu, že ji nebude mít nikdo jiný!

 

Neporušujete autorská práva

 

Používání obrázků pro tvorbu obsahu může být někdy složité. Pokud si totiž fotky stahujete z internetu, je možné, že jejich použitím porušíte autorská práva. Vždy je nutné si ověřit, zda je můžete použít a případně za jakých podmínek.

Pokud chcete mít jistotu, že se na použitý obrázek nevztahují žádná autorská práva a je možné ho použít ke komerčním účelům, vytvořte si vlastní a je po pochybnostech!

 

Ušetříte peníze

 

Když dojde na obrázky a fotky, placené fotobanky nabízí více možností. Velikost databáze se však často odráží na vysoké ceně. A pokud nejste obrovská firma, může pro vás poplatek za fotobanku být velký měsíční výdaj.

AI je finančně dostupnější a navíc získáte hned několik dalších benefitů v podobě AI chatu, překladače a podobně.

 

umělá inteligence obrázky město v oblacích

 

Umělá inteligence, obrázky a fotografie jdou zkrátka ruku v ruce

 

Nezahlcujte svůj web a sítě obrázky, které už vaši fanoušci viděli několikrát. Odlište se od ostatních a vytvářejte si ty nejlepší obrázky s českou AI aplikací. Díky 5denní bezplatné verzi můžete vylepšit svůj obsah a nečekat na příležitost. Tu máte totiž právě teď!

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.