Jak generovat obrázky pomocí AI? Máme pro vás návod!
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Jak používat generátor obrázků umělé inteligence? Přinášíme snadný návod!

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Jak používat generátor obrázků umělé inteligence? Přinášíme snadný návod!

Vytvořili jste skvělý příspěvek na sítě nebo blog a už se chystáte jej vypustit do světa. Jenže nastává problém. Kde k příspěvku sehnat kvalitní obrázek nebo fotografii! Obzvlášť v případě, že nechcete utrácet peníze za fotobanky. Řešení je ale jednoduché! Je jím umělá intelligence!

 

Editee - AI generátor obrázků

 

Texty jsou velmi důležité. Buďme ale upřímní - v digitální éře je důležité přitáhnout prvotní pozornost prostřednictvím vizuálního obsahu. Kvalitní obrázky by proto neměly chybět nejen na sítích, ale také v blog postech, na webu, v e-booku nebo reklamě.

Obrázky můžete samozřejmě hledat v bezplatných fotobankách. Ty ale často nabízí jen velmi obecné fotografie. Pro článek o zdravém stravování tedy jistě obrázek najdete. U specifičtějšího zadání to už však bude složité. A právě tady přichází řada na generátor obrázků umělé inteligence!


Co je generátor obrázků AI?

 

Když se řekne umělá inteligence, většina lidí si představí ChatGPT, se kterým můžete volně konverzovat na libovolné téma. AI však dokáže vytvářet také unikátní obrázky.

Generativní umělá inteligence je trénována na velkém množství online dat. A to nejen na textech, ale také na obrázcích, grafikách, umění a fotografiích. Díky tomu se učí, jak věci vypadají a je schopna je pro vás poskládat do libovolného obrázku ve vybraném stylu.

Když například umělé inteligenci řeknete, že chcete fotku nočního stolku s budíkem a sklenicí vody, vezme do úvahy vše, co ví o nočních stolcích, budících a sklenicích vody. Poté pro vás připraví jedinečný výstup.

 

generátor obrázků

 

Proč používat generátor obrázků umělé inteligence

 

Hledání vhodných obrázků pro blogové články, reklamy nebo příspěvky na sociálních sítích může být občas vyčerpávající. Zatímco si myslíte, že tvorba textu zabere nejvíc času, nakonec je to hledání vhodných obrázků - obzvlášť pokud je téma příspěvku specifické.

Pro generátor obrázků však nic není nemožné. Během několika sekund pro vás připraví originální vizuální obsah. A to není jediný důvod, proč dát generátoru obrázku zelenou!

 

Odlišíte se od ostatních

 

Generátor obrázků umělé inteligence vytváří pokaždé zcela nová a unikátní díla. Nikdy se vám proto nestane, že byste stejný obrázek zahlédli u konkurence. Díky vlastnímu zadání můžete získat naprosto jedinečné obrázky a definovat tím vizuál vaší značky, aniž byste museli investovat větší sumu do služeb grafika.

 

srovnání generátorů obrázků

 

 

Ušetříte za fotobanky

 

Fotobanky nabízí poměrně pestrý výběr obrázků a fotografií. Jejich cena je však poměrně vysoká a představuje další pravidelnou měsíční investici.

Pokud se rozhodnete ušetřit a začnete využívat bezplatné fotobanky, brzy zjistíte, jak je nabídka obrázků a fotografií omezená. Generátor obrázků proto oceníte i v okamžik, kdy chcete ušetřit, ale nechcete omezenější výběr.

 

Fantazii se meze nekladou

 

Placené fotobanky jsou bohaté na obrázky z různých oblastí. Pokud budete hledat fotku rodiny na pláži nebo rodinného domu s garáží, jistě uspějete. Ale co když pro svůj článek nebo povídku potřebujete fotografii ovce na měsíci?

AI je skvělá v tom, že vám připraví výstup i z velmi surrealistického zadání. A to je její největší přednost! Obrázků vám navíc nabídne hned několik. Proto si i v případě použití umělé inteligence můžete vybírat!

 

AI obrázky

 

Neporušujete autorská práva

 

Že je internet plný fotografií a není proto nutné vytvářet nové? Pozor! Mnoho tvůrců obsahu si stále myslí, že obrázky z internetu lze volně používat. To ale rozhodně není pravda a jejich používáním ke komerčním účelům dochází k porušení autorských práv.

S generátorem obrázků se tomuto problému hravě vyhnete. Na jednotlivé obrázky vytvořené umělou inteligencí se totiž autorská práva nevztahují.

 

Nečekáte

 

AI vytváří obrázky během několika sekund. Obrázky tak získáte kdykoliv a bez zdlouhavého čekání. Pokud proto v jedenáct večer potřebujete fotku zmrzlinového stánku v duchu 80. let, za pár vteřin jich získáte hned několik.

 

generátor obrázků AI

 

Jak vygenerovat obrázek pomocí AI?

 

Generování obrázků pomocí umělé inteligence je navíc opravdu jednoduché. Stačí do pár krátkých vět shrnout, co chcete a poté zahájit převod textu na obrázek.

Toto textové zadání se nazývá prompt a je důležité v něm být opravdu konkrétní. Pokud například chcete fotografii obývacího pokoje s pohodlnou pohovkou, zamyslete se, jak přesně vize obrázku ve vaší hlavě vypadá.

Je pokoj velký, nebo malý? Jakou barvu má sedačka? Je něco na zdech? Jakou má fotografie atmosféru? Je před pohovkou konferenční stůl?

Pokud totiž napíšete pouze „Obývací pokoj s pohodlnou sedačkou. Styl realistické fotografie.“ určitě vznikne hezký obrázek. Nemusí však uspokojit vaši představu. Generátor obrázků je jako nepopsaný list. Proto mu svůj požadavek specifikujte, jako byste úkolovali grafika.

A jak to udělat konkrétně? To si ukážeme za chvíli na příkladu! Teď si ale pojďme říct, kde si takový generátor obrázků vůbec vyzkoušet!

 

Kde si generátor obrázků vyzkoušet?

 

Mezi nejpopulárnější generátory obrázků patří Midjourney využívající oblíbený nástroj Dall-e 3 nebo Stable Diffusion. Oba generátory využívají k tvorbě obrázků umělou inteligenci.

Zatímco generování obrázků v Midjourney je pro začátečníky složité a vyžaduje používání přidružené platformy Discord, Stable Diffusion je uživatelsky přívětivější. Druhý zmíněný však stále pokulhává v tvorbě realistických fotografií.

Pokud navíc neovládáte anglický jazyk, nebudete přátelé ani s jedním ze zmíněných nástrojů. Dobrou zprávou však je, že generátor obrázků je dostupný i v češtině. A jak se k němu dostat? Můžete do vyhledávače zadat „generátor obrázků umělá inteligence“ a prodírat se spoustou odkazů. Nebo vsadit na jistotu a navštívit stránky www.editee.com! Tento generátor obrázků navíc strčí všechny své konkurenty do kapsy!

 

srovnání generátorů obrázků

 

Česká platforma umělé inteligence Editee

 

Editee je česká online aplikace umělé inteligence. Její součástí je také velmi pokročilý generátor obrázků, který překonává i ty největší konkurenty současnosti.

Editee nevyužívá pouze jeden model pro tvorbu obrázků, ale najdete jich zde rovnou 5:

  • Editee Vision

  • Editee Inspire

  • Editee Magic

  • Editee Creative

  • Editee Art

Snadno si tak vyberete styl, který se vám líbí nejvíce. Každý z modelů je velmi propracovaný a váš prompt vizualizuje trochu jinak. My například do generátoru Editee zadali prompt, aby nám vytvořil obrázek tajemné skříně.

Níže vidíte, jak jednotlivé modely zadání ztvárnily.

 

Editee AI Modely

 

 

Jak používat generátor obrázků Editee

 

Celá aplikace je v českém jazyce a je určena i pro úplné začátečníky. Pokud si chcete vygenerovat své první obrázky, stačí se u nás registrovat a získat bezplatný zkušební přístup do aplikace.

  1. V rozcestníku vyberte záložku Grafika

  2. Klikněte na Generovat grafiku

  3. Vyberte si jeden z pěti modelů v nabídce

  4. Napište, jaký obrázek chcete vytvořit

  5. Klikněte na požadovaný formát obrázku

  6. Zahajte převod textu na obrázek pomocí tlačítka Vygenerovat grafiku

 

Jak napsat prompt pro generování obrázků

 

Pokud nevíte, jak správně umělé inteligenci definovat to, co chcete vytvořit, dáme vám jednoduchý návod. Každý prompt by měl obsahovat téma obrázku, poté detailní popis, popis prostředí, nálady a stylu. Viz níže:

  • Téma: Kaktus v kovbojském klobouku.

  • Detailní popis: Kaktus se usmívá a kolem běží kojot.

  • Popis prostředí: Okolo je poušť, hory a je horký letní den.

  • Popis nálady nebo atmosféry: Atmosféra je veselá.

  • Styl: Dětská ilustrace v pestrých barvách.

Výsledný prompt pak bude vypadat takto:

Kaktus v kovbojském klobouku. Kaktus se usmívá a kolem běží kojot. Okolo je poušť, hory a je horký letní den. Atmosféra je veselá. Dětská ilustrace v pestrých barvách.

A tady vidíte výsledek.

 

AI ilustrace

 

Aplikace umělé inteligence Editee je víc než generátor obrázků

 

Editee je komplexní nástroj pro tvorbu vizuálního, textového a audio obsahu s pomocí AI. Na jeho vývoji neustále pracujeme a přinášíme nové funkce, které vám v současném světě AI chybí nejvíce.

 

Přizpůsobení obrázků na míru potřeb

U obrázků si můžete vybírat nejen z několika různorodých modelů, ale také si sami vybíráte formát obrázků. Díky tomu je můžete použít jak pro sociální sítě, tak pro blog e-book, web nebo reklamu.

 

Vše v českém jazyce

Oblast AI je pro mnoho lidí naprosto novým světem a jazyková bariéra brání jeho pochopení. Proto je naše aplikace v češtině a používání všech funkcí je naprosto intuitivní.

 

Desítky dalších nástrojů

V Editee najdete také AI chat s nejpopulárnějšími jazykovými modely, jako je GPT, Claude či Gemini. Součástí jsou také AI dokumety, šablony, s nimiž vytvoříte běžný online obsah na pár kliknutí, pokročilý AI překladač nebo audio nástroje pro převod řeči na text a textu na řeč.

 

Usnadněte si tvorbu online obsahu s umělou inteligencí už dnes

 

Jestli stále váháte, jak a kde začít pro své podnikání AI využívat, Editee si ihned oblíbíte. Protože naší aplikaci věříme a víme, že dokáže vaši tvorbu obsahu zlepšit a usnadnit už dnes, nabízíme vám 5denní zkušební verzi, ve které se o tom můžete sami přesvědčit! :)

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.