Midjourney vs. Editee: Který generátor obrázků zvolit?
Deeply se změnilo na: Deeply se mění na Editee AI Přečíst příběh

Midjourney v Česku? Zkuste raději Editee!

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Midjourney v Česku? Zkuste raději Editee!

Midjourney je jedním z nejznámějších nástrojů umělé inteligence pro generování obrázků. Svého času byl jedním z prvních dostupných nástrojů tohoto druhu. Co všechno umí? A jak si vede ve srovnání s generátorem obrázků Editee?

 

midjourney v česku

 

Generování obrázků pomocí umělé inteligence je skvělým způsobem, jak zaplnit váš web, blog nebo sociální sítě originálním vizuálním obsahem. Na rozdíl od fotek stažených z internetu můžete tyto obrázky volně používat a neporušujete autorská práva.

Jedním z nejznámějších nástrojů pro tvorbu obrázků se stalo Midjourney. Kde se tento AI generátor obrázků vzal? Co všechno dokáže? A jak ho používat?

 

AI generátor obrázků Midjourney: Co to je a kde ho najít?

 

Midjourney je malá nezávislá firma, která čítá okolo 11 zaměstnanců. Založil ji David Holz v červenci roku 2022 v San Franciscu v Kalifornii. Ale vás jistě víc zajímá, jak se do Midjourney dostat!

Než se podíváme, co všechno tento nástroj dokáže, řekněme si dvě zásadní věci. Pro použití této aplikace musíte být registrováni na stránkách:

Proč se musíte připojit hned na dvou platformách? Protože jinak to zatím zkrátka nejde. A hned si vysvětlíme proč.

Na začátku rovnou upozorníme, že bezplatná verze Midjourney je již zrušena. Pro vyzkoušení a užívání je tedy nutné zaplatit si členství!

 

Komunikace s Midjourney: Bez platformy Discord to nepůjde

 

I když už Midjourney pomalu plánuje změny, zatím k jeho používání potřebujete komunikační platformu Discord. Je proto třeba si vytvořit registraci na obou stránkách a následnou pozvánkou je propojit.

V praxi to znamená, že veškerá textová zadání (prompty) pro vytvoření obrázku zadáváte na Discordu a zde také najdete své vytvořené obrázky.

Že je to trochu zdlouhavé a složité? Souhlasíme! Souhlasí s tím možná i samo Midjourney, a proto promptování plánuje svým uživatelům výhledově usnadnit.

 

připojení na midjourney přes discord

 

Návod na použití generátoru obrázků Midjourney

 

Jakmile si vytvoříte registraci na Midjourney a Discord, je třeba ještě přijmout pozvánku a můžete začít tvořit. Pokud tyto platformy neznáte a ve světě umělé inteligence nejste zrovna jako ryba ve vodě, bude pro vás generování obrázků na začátku dost složité.

Midjourney však není jediný dostupný AI nástroj pro tvoření grafiky. Například Editee generátor obrázků nabízí snadnější ovládání, příkazy lze zadávat v češtině a celé prostředí je user-friendly i pro úplné začátečníky.

 

Deeply generátor obrázků

 

Pokud však chcete Midjourney přece jen vyzkoušet, máme pro vás stručný návod, jak na to.

 

1. Otevřete svůj účet na Discordu

 

Pokud jste již přijali pozvánku, stačí platformu otevřít a můžete začít tvořit. Na začátku klikněte na ikonu plachetnice na levé boční straně, která je ikonou Midjourney. 

Po kliknutí na ni si otevřete libovolnou místnost z kategorie Newcomer rooms, které zde najdete pod názvem Newbies.

 

2. Vsupte do místnosti Newbies

 

Jakmile vstoupíte do místnosti, zobrazí se před vámi dlouhé chatovací vlákno plné výtvorů dalších uživatelů. Zde pak do chatu zadáte svůj prompt a vygenerujete si obrázek.

V místnosti se zobrazují obrázky všech dalších uživatelů, a tak je téměř nemožné se ke svému výtvoru třeba po týdnu dostat. Proto je dobré hned na začátku udělat další krok.

 

3. Zobrazte si seznam členů a vyberte Midjourney Bot

 

V horní pravé části chatu najdete ikonu Zobrazit členy chatu a z tohoto seznamu si vyberete Midjourney Bot. Po kliknutí se vám zobrazí nový chat, ve kterém už komunikujete jen vy přímo s Midjourney. Snadněji tak později dohledáte své obrázky.

 

jak ovládat midjourney

 

Jak psát prompt v Midjourney

 

Že už je to teď všechno dost složité? To stále nejsme na konci. I samotné promptování neboli zadávání příkazů není úplně intuitivní. Ale pojďme si alespoň okrajově ukázat, jak na to!

 

Bez příkazu /imagine se neobejdete

 

Otevřít chat, napsat svou představu o obrázku a hotovo? To vám stačí v Editee. Tady to tak snadné nebude! Prompty neboli příkazy musíte zadávat anglicky. Kromě toho je třeba každý prompt začít zadáním /imagine a poté dát enter. 

V ten okamžik můžete začít psát. Midjourney následně vygeneruje 4 varianty obrázku a s těmi můžete dál pracovat.

 

Výhody umělé inteligence Midjourney

 

Pokud jste naprostým začátečníkem nebo občasným uživatelem umělé inteligence, ovládání Midjourney pro vás bude víc než složité. V takovém případě je dobré využít právě Editee, které obrázek vygeneruje z jednoduchého textového zadání. 

Přesto však nemůžeme Midjourney upřít tyto klady:

 

Propracovaná grafika

 

Pokud Midjourney botu nespecifikujete styl, v jakém má obrázek vzniknout, zvolí svůj přednastavený „fantasy“ vizuál. Prompt v Midjourney proto nemusí být příliš detailní ani specifický a výsledek bude vypadat vždy dobře.

To už je však dnes samozřejmostí pro většinu generátorů obrázků. Například Editee využívá 4 nejpokročilejší modely a i naprosto vágní zadání přinese skvělé výsledky.

Do Editee jsme zadali jednoduchý prompt:

„Vytvoř obrázek kuny, která řídí auto.“

A výsledek?

 

obrázky vytvořené pomocí AI

 

Pokud vás více zajímají realistické fotografie, tak ani tady jsme si s promptováním nemuseli dát příliš práce.

„Fotografie dívky, která sedí na autobusové zastávce.“

 

obrázek dívky vytvořený pomocí AI

 

Možnost následné práce s obrázky

 

Aplikace Midjourney vždy automaticky vygeneruje 4 obrázky. Vy si pak můžete vybrat svého favorita a dále s ním pracovat. Můžete ho obměňovat nebo rozšiřovat o další části.

Aplikace dokáže číst také již existující obrázky a říct vám, jak napsat prompt, pokud chcete vytvořit něco podobného.

 

Mnoho uměleckých stylů

 

Generátoru obrázku můžete specifikovat stovky uměleckých stylů, v nichž dokáže tvořit.

 

Nevýhody Midjourney

 

Midjourney je bezesporu velmi pokročilým nástrojem pro tvorbu obrázků a od doby vzniku ušlo velký kus cesty. Při generování obrázků však stále narazíte na celou řadu nevýhod.

 

Placená aplikace

 

Zatím co dříve byla dostupná bezplatná zkušební verze, dnes už se bez placeného členství neobejdete. Editee naopak umožňuje si aplikaci vyzkoušet na několik dní zcela zdarma.

 

AI na tvorbu obrázků v mobilu

 

Nutnost komunikace skrz Discord

 

Textové zadávání probíhá přes komunikační platformu Discord. Vzhledem k velkému množství uživatelů i kanálů je tak práce s Midjourney dost chaotická a bez znalosti tohoto prostředí také složitá.

 

Nepřívětivé pro nováčky

 

Nováčci se při generování prvních obrázků doslova zapotí. Pokud navíc nemají základní znalost používání této aplikace, tvorba obrázků se jim nemusí vůbec podařit. Proto je lepší využívat Midjourney jako nástavbu, a to především v případě, že je tvorba vizuálního obsahu vaším hlavním zájmem ve využívání AI.

 

Složité promptování

 

I když tomuto generátoru stačí poměrně jednoduché a nespecifické zadání pro vytvoření skvělých obrázků, bez znalosti určitých promptů se neobejdete. Znalost slovníku složeného z pojmů a promptů jako: /image, /describe, --ar, --no je zásadní i pro to nejzákladnější užívání.

 

Absence konverzačního stylu

 

Jasné prompty. Jedině s tím uspějete. Discord neumožňuje zadání poupravovat nebo žádat chatbota o zpětné změny.

 

Nutná znalost parametrů

 

Zatímco obrázkovému generátoru Editee snadno řeknete, jaké rozměry by měl obrázek mít, zde jich docílíte pouze na základě znalosti daného parametru. Pokud jej neznáte, obrázek vyjde vždy ve čtvercovém formátu.

 

Midjourney vs. Editee

 

Vytváření obrázků na základě textu vám ušetří spoustu peněz. Díky tomu totiž nemusíte využívat služeb profesionálních grafiků, fotografů a vše vytvoříte na pár kliknutí.

Tedy alespoň takhle jednoduché je to v Editee. Ať už potřebujete kreslený nebo realistický obrázek, Editee ho za pár vteřin vytvoří.

 

srovnání AI nástrojů midjourney vs deeply

 

I když oba nástroje generují obrázky s pomocí vašeho textového zadání, Editee je uživatelsky jednodušší. Nemusíte mít přístup k účtu na Discordu a nepotřebujete ani znalost angličtiny.

 

Editee má další AI nástroje

 

S Editee navíc nemusíte jen generovat obrázky. Obsahuje desítky dalších funkcí a nástrojů, které umožní využít umělou inteligenci ve všech oblastech.

 

Editee je uzpůsobena pro podnikatele a online marketing

 

V Editee tak nemusíte pouze generovat obrázek pro svůj nový blogový článek. Můžete si zde rovnou nechat celý článek vytvořit. Speciálně přednastavené šablony navíc zajistí, že to nebude jen nudný suchý text, ale prodejní článek, který k vám naláká nové zákazníky. 

Další nástroje pomohou s příspěvky na sociální sítě nebo tvorbou webu.

 

Vyzkoušejte zkušební verzi Editee na 5 dní a zdarma!

 

Generátor obrázků Editee používá 4 nejmodernější jazykové modely. Můžete tak vybírat z mnoha stylů i variant výsledných obrázků. 

Zapomeňte na složité Midjourney. Editee je připraveno ukázat, co umí! :) Hned si to navíc můžete vyzkoušet s 5denní bezplatnou verzí!

 

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas.Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích.Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.