Co je AI? Vyzkoušejte si ji s námi zdarma | Editee
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Co je AI? Pojďte si ji vyzkoušet s námi. Jednoduše a zdarma!

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Co je AI? Pojďte si ji vyzkoušet s námi. Jednoduše a zdarma!

AI (umělá inteligence) je jedním z nejvíce fascinujících oborů současnosti. Jak ale může vylepšit váš každodenní život nebo podnikání? Jaké AI nástroje můžete využívat? A jak na to, když nemáte s AI žádnou zkušenost? Dnes vám to ukážeme! Připravte se na cestu do světa umělé inteligence, která začíná právě teď!

 

Co je AI?

 

AI neboli umělá inteligence je schopnost počítačových systémů napodobovat lidské myšlení a provádět nejrůznější úkoly. Algoritmy a systémy, ve kterých AI pracuje, napodobují činnost lidského mozku, a tak dokáží člověka zastoupit v celé řadě činností. AI  však nemá vědomí ani emoce.

Všechny vygenerované výstupy se skládají z informací, které si systémy osvojují na základě strojového učení a trénování na obrovském množství existujících dat.

 

AI - umělá inteligence

Jak AI systémy pracují

Tím, že AI dokáže napodobovat chování člověka, zvládne celou řadu nám blízkých činností, jako je učení, klasifikace dat, vyvozování, kreativita, vyhodnocování a hledání řešení pro problémy nebo otázky, které jí položíme.

 

V jakých oblastech se umělá inteligence vyskytuje

I když se mnohým lidem umělá inteligence jeví jako sci-fi, AI už dávno prostoupila do celé řady oblastí, s nimiž se denně setkáváme. Využívá se k rozpoznání lidské řeči, generování obsahu, v oblasti překladů, generování obrázků nebo zvuku.

Díky schopnosti učit se a vytvářet výstupy na základě vstupních dat dokáže AI automatizovat také zákaznickou podporu. Dnes už se proto zcela běžně setkáte s chatboty, kteří jsou schopni zodpovídat vaše dotazy, aniž by potřebovaly jakoukoliv asistenci člověka.

Na AI proto narazíte při online nákupech, v chytrých domácnostech, u svých mobilních telefonů, ve zdravotnictví, ve výrobních procesech a stovkách dalších oblastí.

 

AI překonává člověka

Dokonce již existují oblasti, ve kterých schopnosti AI vyrovnávají nebo překonávají přesnost člověka. AI se dnes využívá ve zdravotnictví, kde pomáhá s přesnou diagnostikou na základě analýzy snímků, v programování, tvorbě obsahu, při překládání nebo při hledání dat a následné práci s nimi.

S vysokou přesností dokáže rozpoznávat lidské hlasy, obličeje nebo se dokonce účastnit šachových turnajů. Analýza dat a jejich zpracování je zkrátka oblastí, ve kterých AI exceluje, usnadňuje práci a automatizuje některé úkoly.

 

umělá inteligence

 

Co je generativní AI?

Pokud jste se setkali s umělou inteligencí, možná jste už také narazili na pojem generativní AI. Jedná se o modely umělé inteligence, které dokáží generovat obsah. A jak ho generují?

Jak jsme si už řekli, AI se učí na velkém množství psaných a mluvených tréninkových dat. Algoritmy tohoto strojového učení pak ze získaných dat dokáží generovat vlastní nové výstupy (odtud slovo generativní).

Tyto výstupy pak mají podobu textu, obrázku, videa, zvuku nebo jiného obsahu či média.

 

Využití generativní umělé inteligence

Výhodou generativní umělé inteligence je, že díky obrovskému množství nasbíraných dat dokáže generovat obsah v celé řadě oblastí. Mezi její nejznámější nástroje však rozhodně patří generátor obrázků, chat GPT, generátor audia nebo jazykový překladač.

Všechny tyto nástroje generativní umělé inteligence navíc můžete vyzkoušet a využít pro tvorbu online obsahu. A jak přesně vám AI může v online marketingu pomoci?

 

Vyzkoušejte AI nástroje, které vám ulehčí podnikání

 

AI a její nástroje jsou navíc dostupné celé společnosti a ulehčit práci tak mohou i vám. Věděli jste například, že používání generativní umělé inteligence může ušetřit i 10 hodin týdně? My vám teď ukážeme ty nejlepší AI nástroje a řekneme vám, jak je efektivně využít ve vašem podnikání!

 

AI zdarma

 

Generování obrázků

 

Obrázky jsou alfou a omegou každého článku nebo příspěvku. Jsou něčím, co upoutá naši pozornost na sociálních sítích nebo se stanou malým odpočinkovým ostrůvkem při čtení dlouhého článku.

Pokud narážíte na problém, že veřejné fotobanky nenabízí obrázek, který zrovna hledáte, vytvořte si svůj vlastní!

Generátor obrázků je praktický AI nástroj, který může využívat úplně každý. Na internetu jich dnes najdete desítky a jednotlivé modely se liší kvalitou svých výstupů nebo jednoduchostí užívání.

 

Nejznámější generátory AI obrázků

Pokud jste se už někdy o AI obrázky zajímali, určitě jste se setkali s generátory jako Midjourney, DALL-E od OpenAI nebo Stable Diffusion. Všechny z nich se vyznačují kvalitními výstupy a řadí se mezi nejznámější obrázkové nástroje. Odradit vás však může jejich složité ovládání, vysoká cena nebo omezené množství stylů.

Pokud hledáte nástroj, který je v češtině, obrázky generuje na základě jednoduchých zadání a můžete si v něm volit modely s rozmanitými uměleckými styly, pak vám bude vyhovovat Editee. Obrázky navíc generuje v té nejvyšší možné kvalitě a vytvoří obsah přesně na míru vašich potřbe.

 

generátor obrázků Editee

 

Jak generovat AI obrázky

Pokud si pro svou práci vyberete Editee, vygenerovat dokonalý obrázek zvládnete už v pár vteřinách. Nejprve si stačí vybrat model, s kterým chcete tvořit. U každého z nich totiž najdete, pro jaký druh obrázků nebo grafiky je vhodný. Máte vybráno?

Nyní už jen stačí zadat prompt, tedy textové zadání, co má AI vytvořit. A jak? Jednoduše v češtině! Pak si vyberte formát obrázku, který potřebujete, a umělá inteligence má v pár vteřinách hotovo!

Abyste měli porovnání, vložili jsme stejný prompt hned to tří generátorů: Editee, DALL-E a Stable Diffusion:

 

„Realistická fotografie muže, který jí hamburger. Muž je ve středním věku. Sedí v americké restauraci z 50. let. Je odpoledne a v baru je hodně lidí. Styl realistické fotografie.“

 

srovnání AI generátorů obrázků

 

  • Editee: V Editee jsme si rovnou vybrali model, který vyniká v tvoření realistických fotografií. Výsledek splňuje každou část našeho promptu.

  • DALL-E: Zde jsme na obrázku získali všechny potřebné věci, nicméně obrázek nesplňuje požadavek na realistickou fotografii.

  • Stable Diffusion: Tento generátor v tvorbě realistické fotografie obstál také dobře. Jídlo v ruce však vypadá nepřirozeně.

 

Tvorba textů s ChatGPT

Dalším nástrojem generativní AI je tolik oblíbený ChatGPT vyvinutý společností OpenAI. Jedná se asi o nejznámější AI nástroj, který denně využívají miliony lidé po celém světě.

ChatGPT je velký jazykový model, který generuje obsah na základě vašich otázek nebo příkazů. Dokáže proto nejen fungovat jako skvělý internetový vyhledávač, ale může být také váš virtuální asistent nebo tvůrce obsahu.

Pomocí AI chatbotu si můžete vygenerovat prakticky vše. Dokáže shromáždit data o aktuálních trendech a navrhnout vám svěží nápady pro vaše podnikání, vytvořit strategii pro tvorbu obsahu nebo jednoduše sepsat celé blogové články.

 

Jak využít ChatGPT

Nevíte, co dávat na sociální sítě? Zeptejte se chatbota! Nevíte, jaké hlavní benefity mají jednotlivé ingredience ve složení vašich produktů? AI chat je za vás vyhledá. Potřebujete na e-shop nahodit dvacet nových produktů? AI chat připraví atraktivní popisky. Využití GPT je zkrátka nekonečné! Dokáže totiž přinášet nápady, data i komplexní texty v rámci neomezeného množství oblastí.

AI chat má navíc 4 skvělé vlastnosti:

  1. Zpracovává aktuální data, a tak mu neutečou ani ty nejnovější trendy a novinky.

  2. Pracuje 24/7, takže vám pomůže kdykoliv to potřebujete.

  3. Nemá kreativní blok a dokáže tvořit celé strany textů v pár minutách.

  4. Nezasekne se v zajetých kolejích a dokáže na určitou problematiku nabídnout zcela nový pohled.

AI chat zkrátka pomůže těm, kteří mají někdy nouzi o nové nápady, ale také těm, kteří jich mají spoustu, ale už jim nezbývá čas na jejich provedení. A jak si AI chat vyzkoušet?

 

chatbot

 

Kde si chatbot vyzkoušet

Nejznámější ChatGPT si snadno vyzkoušíte pomocí registrace u OpenAI. Zdarma se však dostanete pouze k verzi 3.5, která nemá přístup k internetu, a tak neposkytuje aktuální a přesná data.

Pokud se s její pomocí rozhodnete vytvořit například blogový článek, může být plný nepravdivých dat. Toto AI halucinování často na první pohled nepoznáte, protože vás na něj chat neupozorní a velmi sebejistě vám naservíruje špatné informace.

ChatGPT navíc není podle posledních testů a průzkumů tím nejlepším ve světě umělé inteligence. Velmi populární je totiž Claude 3 Opus od společnosti Anthropic, jehož výsledky dosahují lidských kvalit a vytvořené texty působí velmi přirozeně.

 

Chat Editee: Nejlepší AI modely v jednom

A kde si Claude 3 vyzkoušet? V české AI aplikaci Editee. V té totiž můžete chat ovládat jednoduše v češtině a také si vybrat, která AI vám vyhovuje nejvíce. V nabídce najdete:

  • GPT-4o

  • Claude 3 Opus

  • Claude 3.5 Sonnet

  • Gemini 1.5 Pro

 

Zdarma si tak můžete vyzkoušet to nejlepší ze světa AI, a to snadno a intuitivně. My například Editee chat využili pro vytvoření nového instagramového příspěvku, který měl za úkol představit nový produkt a vyvolat engagement u fanoušků. A protože je Editee plný skvělých nástrojů, nechali jsme si pro tento příspěvek rovnou vytvořit také vhodný obrázek. A tady je náš prompt:

 

„Mám e-shop, který se zabývá prodejem medové pleťové kosmetiky Honey Bomb. Vytvoř mi příspěvek na Instagram, ve kterém představíš náš nový denní krém s SPF 50. Tento krém je letní novinkou, která ochrání pleť před UV zářením a přirozeně ji hydratuje. Napiš příspěvek tak, aby byl přátelský, zábavný a vedl k engagementu fanoušků.“

 

AI příspěvek na IG Instagram

 

Přesné překlady z a do celé řady světových jazyků

 

Umělá inteligence dosahuje skvělých výsledků také na poli překladů. Díky tréninku na velkém množství již existujících textů totiž dokáže nejen strojově překládat, ale chápat kontext, zajistit správnou stylistiku a zachovat význam textu včetně drobných nuancí.

Překlady umělé inteligence dosahují vysoké úrovně a jejich velkou předností je, že vznikají během několika vteřin. Díky tomu, že umělá inteligence využívá umělé neuronové sítě, dokáže napodobovat činnost lidského mozku, a dodat tak překladům lidský dotek, který u starých strojových překladů chyběl.

Když navíc do textu přidáte nové slovo nebo větu, vstupní text se vždy přeloží znovu, aby se přizpůsobil změnám kontextu.

AI překladač můžete vyzkoušet také v aplikaci Editee. Zajišťuje profesionální překlady z a do 31 světových jazyků. Umí přeložit také obsáhlejší soubory ve formátu .docx, .pdf, .pptx.

Editee si na rozdíl od jiných překladačů poradí také s frázovými slovesy, jako vidíte na obrázku níže.

 

AI překladač

 

Tvorba AI audia

 

AI však negeneruje pouze obrázky a text. Dokáže také vytvářet a zpracovávat audio. Pokud například natočíte video, můžete ho doplnit o voice-over pomocí AI hlasu nebo využít vlastní hlas s pomocí voice cloningu.

Stejně dobře si poradí s rozpoznáváním hlasu a převodem nahrávky na text. Všechny tyto nástroje si můžete navíc v Editee také vyzkoušet zdarma.

 

Česká aplikace Editee: To nejlepší z umělé intelligence

 

S pomocí umělé inteligence si zkrátka můžete usnadnit práci a zatraktivnit svůj online obsah během několika minut. Může být vaším asistentem, copywriterem, překladatelem i tvůrcem strategie pro tvorbu obsahu. Pokud se v umělé inteligenci chcete zdokonalit a všechny její nástroje si vyzkoušet, máte jedinečnou příležitost. Editee totiž nabízí 5denní zkušební verzi zdarma. Připojte se k revoluci a objevte nekonečné možnosti, které nabízí umělá intelligence :)

 

 

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.