AI Hlas: Budoucnost online komunikace | Editee
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

AI Hlas: Budoucnost online komunikace a její výhody

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
AI Hlas: Budoucnost online komunikace a její výhody

Tvorba online obsahu už dávno není jen o tvorbě kvalitních textů. Vaše značka by měla k fanouškům a zákazníkům také promlouvat. Jak to ale udělat, pokud nejste zrovna výřečný typ? A jak tvorbou audio obsahu neztratit hromady času a peněz?

 

AI hlas

I když někteří lidé před existencí umělé inteligence stále přivírají oči, pravda je taková, že tady s námi nejen zůstane, ale také nám může ulehčit celou řadu každodenních činností. Obzvlášť pokud jste tvůrce obsahu! Její nástroje umožní produkovat online obsah rychle, efektivně a s minimálními náklady.

Umělá inteligence vám navíc nepomůže jen s generováním obrázků nebo blogových článků. Stejně obratně vám umožní převádět text do zvukového obsahu!

 

Převod textu na řeč

 

Převod textu na řeč (text-to-speech) umožňuje vylepšovat vaše vystupování v online světě. Díky němu můžete využít psaný text dalším způsobem a z obyčejného článku vytvořit epizodu podcastu nebo audio knihu.

Díky neustále se zdokonalujícím technologiím zní výsledné audio přirozeně a lidsky. Samotný převod textu na řeč navíc zvládnete během několika vteřin a ušetříte tak nejen čas, ale také peníze za služby profesionálů.

 

Text to speech

 

Text-to-speech neboli text na řeč: Jak funguje?

 

Text-to-speech (TTS) je technologie, která s pomocí umělé inteligence a jejích algoritmů převádí psaný text na řeč. Posuny v této oblasti jsou tak obrovské, že jsou AI hlasy dnes již přirozeně znějící a výsledná nahrávka je naprosto profesionální a uvěřitelná.

A co pro převod textu na řeč potřebujete? Stačí jen text a ten správný nástroj. Pokud hledáte intuitivní aplikaci v českém jazyce, rozhodně vyzkoušejte Editee. Tato aplikace v sobě totiž sdružuje to nejlepší z umělé inteligence a dělá ji dostupnou i těm, kteří nemají s tvorbou AI obsahu žádnou zkušenost.

AI voice

 

Pro převod textu na řeč můžete vybírat z několika hlasů

 

Pokud se rozhodnete převést text na řeč, máme pro vás dobrou zprávu. I když si totiž zvolíte AI hlas, vaše nahrávka bude znít originálně. A to proto, že v naší aplikaci si vyberete z více než 40 různých hlasů!

U každého hlasu AI si můžete přehrát ukázku a zjistit tak, zda odpovídá filosofii vaší značky a zda dodá textu to, co potřebuje. Každý z těchto přirozeně znějících hlasů je navíc pojmenován jménem,  a tak ho při příštím převodu textu na řeč nemusíte zdlouhavě hledat.

U hlasů AI si navíc můžete hrát s  jednotlivými parametry a najít přesně to, co hledáte.

 

Jak vytvořit řeč z textu za pár vteřin

 

A jak to vypadá v praxi? V aplikaci Editee si otevřete záložku Audio a zvolíte Tvorba audia. V první kolonce si zvolíte název audia, abyste v budoucnu nahrávku lépe vyhledali. Poté si vyberete jeden z hlasů a případně si upravíte jeho nastavení.

Poté do políčka Text pro audio vložíte text, který chcete převést na řeč. Pak už jen stačí kliknout na tlačítko Vygenerovat a nahrávka začne vznikat okamžitě v reálném čase.

Vzápětí si nahrávku můžete přehrát, a pokud jste s výsledkem spokojeni, stačí zvolit tlačítko Stáhnout audio a výsledek je na světě!

TTS - text to speech, jak to funguje?

Výhody převodu textu na řeč

 

Převést text na řeč vám umožní mnohem lépe komunikovat s vašimi fanoušky. I když je totiž psaný obsah stále populární, audio nahrávky jsou lidem více přístupné. To jde vidět i na stále rostoucí popularitě sociálních sítí, podcastů nebo audio knih.

 

  • Kvalitnější obsah

Vymýšlet stále nový a poutavý obsah je náročné a potvrdí vám to i ti nejproduktivnější kreativci. Díky převodu textu na řeč s AI však můžete recyklovat svůj stávající obsah a dát mu novou podobu.

To vám nejen ušetří čas, ale také osloví zcela nové fanoušky. Tvořit můžete podcasty, e-booky, zábavná Reels, vzdělávací či vysvětlující videa nebo TikTok příspěvky.

 

  • Větší interakce s fanoušky díky voice-overu

Pokud chcete růst na sociálních sítích, už vám nestačí pouze pravidelné příspěvky nebo stories. Je třeba tvořit také krátká videa pro Instagram nebo TikTok. A právě v těchto videích zajišťuje kvalitní audio větší interakci s fanoušky.

Nemáte na jeho tvorbu čas? Nebo se vám váš hlas v nahrávce zrovna dvakrát nelíbí? Využijte umělou inteligenci. Ta vám atraktivní voice-over vytvoří za pár vteřin.

 

  • Docílení potřebné atmosféry

Audio u nahrávky navíc nemá pouze informativní hodnotu. Tón hlasu totiž také stanovuje atmosféru celého sdělení a ovlivňuje, jak lidé váš obsah vnímají. Správně zvolený hlas tak může navodit relaxační atmosféru nebo třeba pocit důvěry.

 

  • Krok s trendy

Hlasový generátor využívá čím dál více tvůrců. A když je používán eticky, dodá videím punc originality. Pokud proto chcete v online prostoru držet tempo s novými trendy, hlasový generátor by vás neměl minout.

 

  • Ušetření času i peněz

Vytváření voice-overů a audia k videím není náročné jen časově. Pokud si totiž pro komentář ke svému videu nebo k načtení e-booku budete chtít najmout reálného člověka, bude to náročné i finančně.

 

klonování hlasu

 

Voice cloning: Pokročilý převod textu na řeč

 

Máte pocit, že AI nikdy nenahradí tradiční lidské hlasy? Pak by vaší pozornosti neměl utéct další nástroj umělé inteligence, kterým je klonování hlasu. Díky němu totiž můžete při tvorbě videí nebo komentáře použít klon svého vlastního hlasu.

Výsledná nahrávka tak bude znít realisticky a díky voice cloningu ušetříte spoustu času. Vaše audio bude navíc konzistentní napříč všemi online kanály.

 

Jak voice cloning funguje

Voice cloning využívá strojového učení a pomocí algoritmů se „učí“ váš hlas. Zaznamenává charakteristické vzorce ve vašem projevu, výšku hlasu, intonaci i akcent.

Díky tomu vytvoří dokonalý klon vašeho hlasu, který můžete využívat při komentování svých videí, Reels nebo tvorbě dalších audio nahrávek.

 

Jak naklonovat vlastní hlas pro nahrávku

Proto, abyste získali klon svého hlasu, je potřeba ho nejprve nahrát do aplikace Editee. Můžete použít již existující audio ve formátu .mp3, .m4a nebo .wav. Čím delší nahrávka je, tím lépe se hlas naklonuje. Za nás můžeme doporučit alespoň 3 minuty.

Do aplikace pak můžete vkládat další nahrávky. S každým novým audiem se totiž model dotrénuje a váš hlas bude dokonalejší. Nahrávku si pak nezapomeňte také pojmenovat.

Jakmile příště použijete hlasový generátor pro převod řeči na audio, váš hlas se objeví v nabídce.

 

voiceover pomocí umělé inteligence

 

Jak dosáhnout přirozeně znějících nahrávek

 

S umělou inteligencí Editee je převod textu na hlas jednoduchý a intuitivní. Tento nástroj umožňuje přidat vašim příspěvkům a videím zcela nový rozměr v pár minutách. Vyberte si jeden z více než 40 hlasů, které máte v naší aplikaci k dispozici a můžete se těšit na skvělý výsledek. 

Aby byla nahrávka přirozeně znějící, může někdy potřebovat trochu pomoct s malými detaily, jako je naznačení pauzy nebo důrazu. K lepšímu výsledku si můžete dopomoci jednoduchými triky, které jsme pro vás shrnuli v článku Jak převést text do mluveného slova pomocí Editee AI. V něm se dočtete, jak se s drobnými nedostatky vypořádat a docílit naprosto přirozeného hlasu AI.

 

umělá inteligence Editee AI

 

 

AI Editee: Desítky AI nástrojů, díky kterým vyniknete v online prostoru

 

S umělou inteligencí Editee však nemáte k dispozici pouze audio nástroje pro převod hlasu a textu. Můžete si vybrat z desítek dalších! Oblíbené funkce jsou také generátor obrázků, šablony pro tvorby marketingových textů, překladač, OCR nebo tolik oblíbený chatbot.

 

  • Generátor obrázků 

Součástí Editee je také jeden z nejpokročilejších generátorů obrázků. Díky 5 různorodým modelům můžete tvořit vše od realistických fotografií až po abstraktní umění.

 

  • Chatbot

Editee chatbot v sobě kombinuje ChatGPT-4, Claude 3 Opus, Claude 3.5 Sonnet a Gemini 1.5 Pro. S jeho pomocí tak získáte propracované a stylisticky bezchybné texty.

 

  • Šablony pro texty na web i blog

Díky šablonám můžete snadno tvořit texty pro vaše webové stránky nebo blog. Stačí si jen vybrat, jakou stránku textujete, vložit základní informace a AI obstará zbytek.

 

  • Šablony pro tvorbu poutavých titulků, háčků i námětů na videa

Generovat můžete také nápady na virální videa, atraktivní titulky a další.

 

  • Šablony pro příspěvky na sociální sít

Pokud vaše sociální sítě zejí prázdnotou, s Editee jim za pár dnů vdechnete nový život. Aplikace za vás vymyslí nejen strategii, ale také jednotlivé příspěvky.

 

  • Překladač a OCR

Součástí Editee je také AI překladač a převodník obrázků na text. Na jednom místě si tak můžete vybrat z desítek skvělých nástrojů, které posunou každou část vašeho online podnikání na zcela novou úroveň.

 

Chcete si vyzkoušet tvorbu audia pro své video nebo tvorbu příspěvků na sítě, které jsou pro vás spíš nudnou rutinou? S Editee vás obsah a jeho tvorba začnou bavit! Vyzkoušejte naši bezplatnou 5 denní verzi a uvidíte, jak snadné je všechno změnit!

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.