Editee: Nejlepší český generátor obrázků a fotografií
Deeply se změnilo na: Deeply se mění na Editee AI Přečíst příběh

Generátor obrázků Editee: Nástroj pro realistické fotky a bezchybné obrázky

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Generátor obrázků Editee: Nástroj pro realistické fotky a bezchybné obrázky

Dokončili jste blogový článek nebo přichystali příspěvek na sociální sítě, ale nenašli jste žádný vhodný obrázek, kterým ho doplnit? Trávíte hodiny procházením fotobank, ale nic neodpovídá vaší představě? Pak je čas vyzkoušet umělou inteligenci. Generátor obrázků totiž dokáže vytvořit přesně takovou fotku nebo ilustraci, která promění vaši představu ve skutečnost, a to všechno během několika sekund!

 

český generátor obrázků

 

Generátor obrázků umělé inteligence (AI image generator) je praktický nástroj, který na základě jednoduchého textového zadání vytvoří jakýkoliv obrázek na počkání. Ať už potřebujete realistickou fotografii nebo pohádkovou ilustraci, AI vdechne vaší představě život. A jak to funguje?

 

Jak funguje AI generátor obrázků

 

Generativní umělá inteligence se učí na velkém množství dat a s jejich znalostí pak vytváří nové unikátní věci. To platí i v případě generování obrázků. Když AI zadáte úkol, aby vytvořila obrázek klidného horského jezera, vezme v úvahu vše, co ví o horských jezerech a z těchto dat poskládá jedinečný výstup.

Díky tomu, že je umělá inteligence trénovaná ve všech oblastech, nemá pak problém vytvořit také specifičtější zadání. Když proto budete chtít nad horské jezírko umístit strakatou vzducholoď, umělá inteligence splní vaše požadavky.

 

Dalle-3 vs Editee

 

AI art generátory využívají umělou inteligenci k analýze textu, porozumění kontextu, objektům, atributům a emocím k vytvoření unikátního díla odpovídajícího textovému popisu. Na obrázky se text transformuje pomocí generativního umění, což umožňuje vytvářet jedinečné umělecké díla pomocí AI technologie.

 

Převod textu na obrázek

Generátor obrázků umělé inteligence zkrátka splní jakékoliv zadání. Stačí mu napsat textový příkaz a čekat na výsledek. Tomuto zadání se říká prompt nebo také text-to-image prompt.

To, jak je zadání promptu náročné, závisí na nástroji, který použijete. Například generátor obrázků Midjourney vyžaduje textové zadání pouze v anglickém jazyce a předem určené struktuře.

Editee naopak postačí jednoduché zadání v češtině. A jak ho napsat co nejlépe? To si dopodrobna ukážeme za chvíli!

 

Proč používat AI obrázky vytvořené umělou inteligencí?

 

Služby online generátoru obrázků využijete především v online marketingu. Tvořit vizuální obsah však můžete také pro své vlastní potřeby.

Pokud hledáte tapetu na mobil, která vyobrazí fantasy krajinu nebo chcete vytvořit originální obraz pro někoho k narozeninám, umělá inteligence vám ušetří spoustu peněz. Už z jednoduchého textu totiž připraví dokonalé grafiky, které nebude mít nikdo jiný.

 

generátor obrázků pomocí umělé inteligence

 

  • Neporušíte autorská práva

Každý obrázek nebo fotografie na internetu mají svého autora. Pro jejich použití tak musíte dílo zakoupit nebo požádat o svolení k použití. Velkou výhodou obrázků AI je, že s jejich použitím neporušujete autorská práva. U umělé inteligence o svolení žádat nemusíte. Obsah obrázku je totiž vždy unikátní a není vytvořen člověkem.

 

  • Ušetříte za placené fotobanky a služby grafiků

Pokud využíváte služeb placených fotobank a profesionálních fotografů, nemusíte se otázkou autorských práv zaobírat. Nicméně všechny tyto služby jsou nákladné a měsíčně mohou tvořit vysokou položku v seznamu výdajů.

Kvalitní generátor obrázků vás vyjde na zlomek ceny. Často s ním navíc získáte i další užitečné nástroje pro online podnikání. S Editee si navíc můžete online generování obrázků vyzkoušet na 5 dní zcela zdarma.

 

  • Získáte obrázky pro velmi specifické zadání

Obrázky vytvořené umělou inteligencí neznají omezení. Pokud proto pro svou reklamní kampaň nebo příspěvek potřebujete fotku lamy ve slunečních brýlích, která pije mojito, umělá inteligence se pustí ihned do práce.

 

  • Tvoříte, dokud nenajdete, co hledáte

Umělá inteligence se nikdy neunaví. Pokud proto nejste spokojeni s výsledkem, jednoduše jí zadáte prompt opakovaně, dokud nezískáte AI obrázek, který potřebujete.

 

  • AI obrázky jsou hotové během několika sekund

Pomocí umělé inteligence můžete generovat spousty obrázků už během několika sekund. Umělá inteligence totiž nikdy nespí a převod textu na obrázek jí zabere jen zlomek času oproti běžnému grafikovi.

Chcete vytvořit obrázek plný drobných detailů? Ani to umělou inteligenci nezdrží. Klidně si tak můžete své prompty stále upravovat a tvořit znovu, a přesto vám práce nezabere více než několik minut.

 

  • Přidají vašemu obsahu originalitu

I když jsou fotobanky rozsáhlé, tu a tam se v nich najde populární fotka, která se pak na internetu opakovaně objevuje. S umělou inteligencí se vám to nestane. I kdyby jí někdo zadal naprosto totožné zadání, nikdy nevyprodukuje dva totožné obrázky.

 

obrázek vytvořený generátorem

 

Který generátor obrázků je nejlepší?

 

Mezi světově nejznámější generátory patří Midjourney, DALL-E 3 od OpenAI nebo Stable Diffusion. Všechny z nich dokáží tvořit obrázky z textu a jejich kvalita se stále posouvá.

DALL-E 3 je součástí ChatGPT- 4 a v poměru uživatelské přívětivosti a kvality výstupů je z výše uvedených asi nejšikovnější pomocník. Jeho jedinečnost se však pomalu vytrácí, protože s rychlým rozvojem umělé inteligence vznikají nové generátory, které jdou v otázce kvality ještě dál.

Například generátor obrázků Editee nabízí ne jeden AI model pro tvorbu obrázků, ale rovnou pět! Pestrostí výběru tak překonává DALL-E 3 a výsledkem jsou nejen bezchybné realistické fotky, ale také jedinečné obrázky.

S Editee tak můžete vytvářet grafiku v jakémkoliv stylu a vybrat si pro tvorbu ten model, který vašim obrázkům automaticky dodává požadovaný vzhled.

Na rozdíl od DALL-E 3 a dalšího zmíněného nástroje Stable Diffusion vyniká Editee v tvorbě realistických fotografií i obrázků v celé řadě uměleckých stylů. Editee kvalitou fotek zkrátka nechává své konkurenty daleko v závěsu.

 

generátor obrázků Dalle 3 vs Editee

 

AI image generator Editee: Nejlepší AI modely pro tvorbu obrázků

 

Generátor obrázků Editee tvoří obrázky pomocí té nejpokročilejší umělé inteligence. Aby navíc zvládl generování obrázků přesně podle vašich představ, vložili jsme do něj hned pět jedinečných AI modelů:

  • Editee Vision

  • Editee Magic

  • Editee Creative

  • Editee Creative bez cenzury

  • Editee Art

Ať už si pro generování obrázků vyberete kterýkoliv z těchto modelů, vždy se můžete spolehnout na skvělý výsledek. Neustále totiž pracujeme na jejich zdokonalení, a tak modely dosahují přesných výsledků bez chyb a nedokonalostí.

V aplikaci Editee si můžete pro tvoření obrázků pokaždé zvolit jiný model a postupně si tak vyzkoušet, který vám vyhovuje nejvíce. Nový model Magic kromě jedinečné grafiky nabízí také rozšířené množství formátů obrázků (3:2, 16:9, 1:1, 9:16, 2:3 a několik dalších).

Model Art dokáže každou představu přetavit v umění a Creative bez cenzury zase neobsahuje cenzuru, takže vás při tvoření obrázků umělou inteligencí nebude ničím omezovat.

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

Jak správně tvořit AI obrázky

 

A jak používat image generator od Editee? Na rozdíl od jiných obrázkových nástrojů je jednoduchý a umožní vytváření grafiky s pomocí českých textových příkazů. Aby však obrázek splnil vaše očekávání, je třeba generátoru podrobně vysvětlit, co od něj požadujete.

 

Správná tvorba text-to-image promptů

Text-to-image prompt je zadání, podle kterého se AI pustí do vytváření obrázku. I když je tvorba text-to-prompt v Editee jednodušší než v Midjourney, stále je třeba myslet na to, že AI nevidí do vaší hlavy. I když jste proto přesvědčeni, že jste jí sdělili vše podstatné, z promptu to nemusí být patrné.

Představte si AI jako člověka sedícího před prázdným plátnem. Když mu pouze řeknete, ať namaluje trávu, je možné, že ji namaluje dospodu obrazu a pečlivě vymaluje každé stéblo. Neví totiž, že chcete pohled shora a že v trávě by měly být také květiny a drobný hmyz, i když vy máte pocit, že je to přece jasné.

Abyste proto nevynechali žádnou důležitou informaci, je dobré zvolit následující strukturu promptu.

Pro lepší ilustraci jsme ji aplikovali na konkrétním příkladu. Prompt jsme navíc postupně zadali do všech našich AI modelů, a tak uvidíte i způsob, jakým jednotlivé modely pracují. Obrázek měl za úkol zachytit opuštěnou továrnu v lese.

Tohle samotné zadání je ale dost nekonkrétní. I když vy máte jasnou představu, AI netuší, jak budova ve vaší fantazii vypadá, jaká je denní doba, jak má vypadat les, jaká má být atmosféra obrázku nebo zda se jedná o fotku či impresionistický obraz. Proto je třeba popsat naprosto vše:

  1. Téma. Opuštěná stará tovární budova v lese.

  2. Detailní představa. Budova je betonová, má vybitá okna, chátrá.

  3. Popis prostředí. Kolem jsou husté jehličnaté lesy a stromy jsou lehce zahaleny v mlze.

  4. Popis nálady/atmosféry. Je podzim, je zataženo a tmavé nebe dodává pocit izolovanosti a strachu.

  5. Styl. Styl realistické fotografie.

 

srovnání Editee AI modelů

 

 

Další praktické nástroje umělé inteligence Editee

 

Editee dosahuje úrovně těch nejšpičkovějších generátorů obrázků. Naše aplikace vám však nabídne víc než jen generování obrázků AI. Vytvořte si s našimi šablonami i profesionální texty na web, blog, sociální sítě nebo pro e-mailing.

Editee využívá to nejlepší z ChatGPT-4 i Claude 3. Díky tomu se můžete spolehnout na ty nejlepší možné výsledky. Navíc nemusíte nic složitě vymýšlet. V Editee jsou připraveny desítky šablon, které vám pomohou nakopnout spící sociální sítě, web nebo blog.

Přihlaste se a vyzkoušejte to nejlepší z umělé inteligence na 5 dní úplně zdarma. Pokud stále pochybujete, tady pro vás máme malou ochutnávku obrázků!

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

 

obrázek vygenerovaný umělou inteligencí

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas.Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích.Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.