Anglicko-český AI online překladač | Editee
Deeply se změnilo na: Deeply se mění na Editee AI Přečíst příběh

Anglicko-český překladač: Překládáte z angličtiny do češtiny? Zkuste to s AI

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Anglicko-český překladač: Překládáte z angličtiny do češtiny? Zkuste to s AI

Znalost angličtiny je v dnešní době klíčová. Pokud ji však dokonale neovládáte, při práci na internetu to už dnes není problém. S rozvojem umělé inteligence se totiž zdokonalily také anglicko-české překladače. Jedním z nich je Editee, který se stane vaším každodenním společníkem.

 

anglicko - český slovník

 

Překládejte z angličtiny do češtiny rychle a online

 

Velkou výhodou online překladačů je, že dokáží velké množství textu přeložit v krátkém čase. Díky těmto překladatelským službám můžete porozumět jakémukoliv článku nebo pracovnímu e-mailu už za pár vteřin.

Anglicko-český překladač Editee je navíc celý v češtině. Pokud proto nemáte ani uživatelskou znalost angličtiny, vůbec to nevadí.

 

Jak přeložit text z angličtiny do češtiny

 

Pro rychlý a kvalitní překlad už dnes nemusíte složitě instalovat speciální software či program. Vybraný text stačí pouze překopírovat do chatovacího okna v Editee a překlad je v pár vteřinách na světě.

Editee navíc zvládne také překlady celých dokumentů. Stačí připojit soubor a nechat práci na AI. Snadno tak získáte odborné překlady celých knih, průvodců nebo manuálů.

Převod obrázku na text

Překladatelská aplikace Editee navíc není jen překladač. Obsahuje i několik dalších užitečných AI nástrojů. Ty se mohou hodit, pokud máte potřebný anglický text pouze nafocený. Například funkce OCR dokáže převést text z obrázku na klasický textový soubor. Ten pak snadno přeložíte.

 

Který anglicko-český překladač je nejlepší?

 

Zatímco čeština je syntetický jazyk, angličtina je jazyk analytický. Jejich užívání se proto řídí úplně jinými pravidly, a to při zastaralém strojovém překladu představuje problém. Umělá inteligence si však s tímto fenoménem poradí.

Díky tréninku na již existujících datech chápe jednotlivé jazyky a překlad proto působí přirozeně. Tohle však není samozřejmostí u všech online překladačů. Mnoho z nich stále překládá text slovo po slovu.

Pokud proto chcete, aby přeložený text dosahoval vysoké úrovně a působil jako přeložený člověkem, rozhodně vsaďte na Editee. Na příkladu níže vidíte, jak si poradil s anglickými idiomy. Vzápětí jsme stejný úkol daly Google Translate. Ten však provedl klasický doslovný překlad, ze kterého se vytrácí původní význam.

 

idiomy AI překladač

 

Editee překladač rozumí anglickému jazyku jako člověk

 

Zatímco dříve by překladač nahodile skládal slova do vět, překladatelský systém umělé inteligence je už mnohem dál. Trénuje se na velkém množství dat v podobě již přeložených textů. 

Z toho se učí nejen slovní zásobě, větné stavbě, ale také odborné terminologii a práci s kontextem. Nejedná se tedy o suchý strojový překlad, ale hloubkové porozumění textu.

Když překládáte text z anglického do českého jazyka, Editee na něj nahlíží jako na celek. Proto dokáže zachovat jeho smysl a zachytit správný význam slov i vět

V tomto případě jsme Editee nechali přeložit pasáž knihy. Výsledný text působí přirozeně, zohledňuje kontext i specifika českého jazyka. Na první pohled tak text skutečně působí jako překládaný člověkem, nikoliv online překladačme. 

 

misery překlad

 

Editee chápe kontext

 

Překladač bere vždy ohled na kontext. Díky tomu na sebe věty navazují a překlad vytváří ucelený textový celek.

Anglický jazyk má mnoho homonym, které při překladu představují výzvu. Tato slova má i čeština a další jazyky. Jedná se o slova, která se píší stejně, ale mají více významů (baterka, los, jeřáb). Aby proto byla přeložena smysluplně, záleží především na kontextu.

Editee nemá s vyvozováním správného významu slov žádný problém. To jsme otestovali na slovíčku bat – tedy netopýr nebo pálka. Touto zkouškou prošel bez problému.

 

deeply překladač chápe kontext

 

Překladač Editee si poradí s idiomy

 

Spojením, která mají význam jen v určitém jazyce, se říká idiomy. Jejich význam tedy nezískáme z jejich doslovného překladu. Ten význam prostě musíme znát. V češtině zde můžeme zařadit třeba leje jak z konve, zlom vaz, španělská vesnice nebo idiom má to své mouchy. A stejně tak to má angličtina.

Angličtina obsahuje mnoho slov nebo spojení, které čeština nezná. Tedy zná, ale nejsou jejich doslovným překladem. Tato spojení představovala pro dřívější překladače neřešitelný problém. AI překladač Editee však dokáže najít odpovídající idiomy v češtině. To ale pro ostatní překladače není samozřejmostí.

Tuto schopnost jsme se rozhodli porovnat hned ve dvou online překladačích: Editee a Google Translate. Zvolili jsme idiom kick the bucket. Zatímco Editee našlo vhodný idiom v češtině natáhnout bačkory, Google Translate ho přeložil doslovně jako nakopnou kyblík. Pouze překlad Editee proto dává smysl.

 

anglicko český překladač deeply

 

Anglicko-český překladač slovíček, vět, textů i dokumentů

 

Díky všem těmto vlastnostem je překladatelský nástroj Editee vhodný pro jakoukoliv překladatelskou práci. Využít ho můžete jako klasický online slovník z angličtiny do češtiny, k překladu celých vět nebo dalších textů, které si díky němu vždy zachovají význam.

Editee vás nelimituje počtem znaků, jako je tomu v případě některých bezplatných překladačů. Služeb Editee proto můžete využít také při překládání větších souborů nebo dokumentů.

 

Jak využít anglicko-český překladač v podnikání

 

Editee však nepředstavuje jen úsporu času a snadnější porozumění textu. Dokáže totiž ve vašem podnikání také ušetřit peníze. Díky profesionálním překladům už nemusíte sahat po službách profesionála.

·       Překlady návodů a manuálů. Odebíráte produkty ze zahraničí a potřebujete svým zákazníkům poskytnout návod k jejich používání? S pomocí Editee jednoduše přeložte ten stávající. Hotovo budete mít za pár minut, a to bez větší práce a námahy.

·       Překlady produktových popisů. Přeložte si produktové popisy vašeho dodavatele a pak už si je jen upravte na míru vašeho podnikání. Editee si poradí s technickými parametry i odbornými texty.

·       Inspirace na zahraničních webech. Sledujte trendy! Inspirujte se zahraničními články a studiemi, které si s Editee jednoduše přeložíte do češtiny. Snadněji tak vytvoříte zajímavé blogové články, přinesete zákazníkům nejaktuálnější novinky a získáte náskok před konkurencí.

·       Anglická korespondence. Máte odepsat na e-mail, přesně víte, jak byste to řekli v češtině, ale v anglickém jazyce nejste tolik obratní? Vložte do překladače váš český text a získejte profesionální překlad ve zlomku vteřiny.

Bez angličtiny se neobejde mnoho každodenních pracovních činností. Se slovníkem a překladačem Editee už to však nemusí být překážkou. A překlady z angličtiny do českého jazyka navíc nejsou to jediné, s čím vám Editee může pomoci. Ulehčí vám podnikání i v dalších oblastech!

 

Jaké další AI nástroje najdete v Editee?

 

Editee je AI aplikace sdružující hned několik oblíbených nástrojů. Díky sledování trendů ji navíc neustále modernizujeme a rozšiřujeme o další praktické pomocníky. Nyní zde najdete:

 

Chatbot

AI chatbot bude vaším copywriterem, asistentem, idea makerem, SEO specialistou i marketingovým stratégem v jednom.

Můžete ho proto pověřit hledáním informací, brainstormingem nebo rovnou tvorbou originálního obsahu na web, blog nebo sociální sítě. Díky nejpokročilejším jazykovým modelům GPT-4o a Claude 3 získáte texty, které vypadají jako psané lidskou rukou.

 

Generátor obrázků

Editee umí také generovat obrázky. Vyberte si jeden z modelů Vision, Creative nebo Art, napište do chatovacího okna, jaký obrázek potřebujete a Editee pro vás vytvoří rovnou 4 varianty. Generovat zde můžete ilustrace, ale také realistické fotografie.

Obrázky můžete volně používat, a to jak na webu, tak na svých sociálních sítích. Hodit se mohou také v newsletterech nebo e-booku.

Už zkrátka nemusíte zajišťovat služby profesionálního grafika nebo fotografa. S vizuálním obsahem vám pomůže umělá inteligence.

 

Šablony prodejních textů

Pokud při svém podnikání budujete obsahový marketing, už dávno víte, že není text jako text. Prodejní texty totiž musí splňovat hned několik specifik a pravidel. A na to jsme mysleli také.

Do Editee jsme vložili desítky šablon, díky kterým vytvoříte funkční text nejen na landing page, ale také na blog nebo pro prodejní inzerát. Všechny šablony jsou v češtině, a tak s nimi může pracovat opravdu každý.

Stačí vložit pár klíčových informací a AI vygeneruje text, který by vás jinak stál spoustu času, úsilí, nebo peněz. Mezi oblíbené šablony patří například:

·       Chytlavý nadpis pro Youtube video

·       Nápady na magnet zákazníka

·       Marketingový plán

·       FAQ

·       Inzerát pro prodej nemovitosti

·       Popis produktu na e-shop

·       Star-story-solution framework

Takových šablon u nás najdete přes 50. Stačí si vybrat oblast, pro kterou tvoříte (blog, reklamy, web, obsah, e-mail, video, sociální sítě), zvolit si ideální šablonu a pak už se nemusíte o nic starat. Editee práci odvede za vás. A na jedničku!

 

Překladač z a do více než 31 jazyků

Součástí Editee není pouze překlad z anglického do českého jazyka. Náš překladač si poradí až s 31 jazyky na té nejvyšší možné úrovni. Vložit do něj můžete zkopírovaný text nebo přiložit .pdf, .doc nebo .pptx soubor.

 

Vlastní data

Do Editee si také můžete nahrát vlastní data (info o sobě, firmě, produktu nebo rovnou vaše webové stránky). Díky tomu bude Editee při každém úkolu pracovat s přesnými informacemi a vy ho nemusíte pokaždé složitě promptovat.

Stane se zkrátka součástí vašeho podnikání a každý text vytvoří v souladu s vaší filosofií i nabídkou službe.

 

Vyzkoušejte Editee zdarma

 

Nevěnujte přehnané množství času věcem, se kterými vám může dávno pomoci umělá inteligence. Předejte jí do rukou část svých povinností a věnujte se tomu, co je opravdu důležité.

Vyzkoušejte si náš pokročilý AI překladač, chatbot nebo generátor obrázků. Dejte své práci nebo podnikání úplně nový rozměr a získejte výkonného asistenta, který ušetří vaše peníze i námahu. Vyzkoušet ho navíc můžete na 5 dní zcela zdarma. Tak na co ještě čekat? :)

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas.Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích.Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.