AI Chat GPT zdarma: Jak funguje a k čemu ho využít
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Vyzkoušejte AI chat GPT zdarma a bez registrace

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Vyzkoušejte AI chat GPT zdarma a bez registrace

Představte si, že máte k ruce 24/7 schopného asistenta, který vám přináší nové svěží nápady, připravuje obsah pro vaše sociální sítě, web a ještě s ním můžete vést smysluplné konverzace. Že si takového asistenta nemůžete dovolit? Omyl. To vše pro vás totiž dokáže udělat AI chat GPT. A využívat ho můžete zcela zdarma a bez registrace!

Umělá inteligence dosahuje každý den lepších výsledků. Začít ji využívat znamená získat konkurenční výhodu a ušetřit hodiny času týdně. Navíc to není nijak složité. Dnes vám poradíme, kde si AI chat GPT vyzkoušet, jak ho správně používat a co vše můžete s jeho pomocí tvořit!

Připraveni? Jdeme na to!

 

AI chat gpt

 

Co je chat GPT?

 

Nejprve začneme trochou teorie. Abyste totiž lépe porozuměli tomuto revolučnímu nástroji, je třeba si říct něco o jeho původu a principu fungování.

I když je umělá inteligence prorostlá snad všemi obory, chat GPT je relativně mladý nástroj. Společnost OpenAI ho představila v listopadu roku 2022. Cílem bylo nabídnout světu takový nástroj, díky kterému bude komunikace mezi člověkem a počítačem působit co nejvíc přirozeně a lidsky.

GPT je tedy AI chatbot, který simuluje lidskou konverzaci a generuje přirozené odpovědi, a to na základě velkého množství textových dat, na kterých je trénován. AI chat GPT umí však nejen odpovídat, ale také poskytovat informace, generovat texty, formulovat rady a pomáhat s různými úkoly.

Díky postupnému vývoji nabízí čím dál pokročilejší jazykové modely. Prvním populárním byl GPT-3. Ten však záhy zastínil pokročilejší model GPT-4. Nyní už je k dispozici také GPT o1, jehož inteligence a schopnost řešení problémů dosahuje kvalit studenta Ph.D..

 

AI chat gpt

 

Jak chat GPT funguje?

 

Základem pro fungování chat GPT je propracované strojové učení a rozsáhlá data. Jakmile položíte GPT otázku, projde data a pomocí algoritmů je sestaví do přesné a lidsky znějící odpovědi. Výsledky jsou navíc tak precizní a přirozené, že je neodlišíte od těch, které vytvořil člověk.

A odkud se tréninková data berou? Z obrovského množství webových stránek, knih a konverzačních dat. Díky tomu zná chatGPT nejen mnoho informací, ale také rozumí jazyku a umí tvořit dialogy.

 

Chyby při používání AI chat GPT aneb jak ho používat správně

 

Možná jste už chat GPT zkusili. A možná jeho odpověď nepřinesla takové výsledky, jaké jste čekali. Teď si proto říkáte, že to zase tak zázračný nástroj není a že vašemu podnikání žádné benefity nepřinese. Pravdou ale je, že často je chyba pouze v zadání.

Umělá inteligence toho zvládne spoustu. Kvalita výsledků však závisí na kvalitě vstupních dat. Častou chybou je proto nedostatek kontextu, nejednoznačnost otázky nebo neupřesnění toho, co od umělé inteligence chcete.

Naučit se správně používat AI chat GPT je však dovednost, která se dá velmi rychle osvojit. A my vám teď ukážeme, jak na to. Uvidíte, že příští výsledky už budou o poznání užitečnější!

 

AI v podnikání

 

Jak správně konverzovat s umělou inteligencí

 

Aby se odpověď umělé inteligence co nejvíce přiblížila vaší představě, zkontrolujte si, zda váš prompt (textové zadání) obsahuje všechno potřebné:

 

  • Poskytněte dostatek detailů a kontextu: Chcete své čtenáře informovat o tom, jak vznikla tradice oslav Halloweenu? Nezadávejte prompt „Napiš mi článek o Halloweenu.“, ale „Napiš mi blogový článek o Halloweenu. Napiš v něm, jak vznikl, proč se slaví a jaké se s ním pojí tradice.“ Čím více detailů, tím lepší výsledek.

 

  • Stanovte požadovaný formát: Chcete po chatbotu, aby vytvořil blogový článek, nebo příspěvek na LinkedIn? Jasně mu to na začátku definujte. Místo: „Napiš mi článek o nejčastějších příčinách požáru v domácnostech.“ zadejte prompt: „Jsi špičkový copywriter. Napiš mi blogový článek o nejčastějších příčinách vzniku požárů v českých domácnostech. Zmiň jednotlivé příčiny požárů a také jak jim předcházet.“

 

  • Vyberte tón odpovědi: Má text vyznít humorně a přátelsky? Nebo odborně a sofistikovaně? Upřesněte to.

 

  • Buďte srozumitelní: Pokud hledáte například nejzajímavější události z české historie, nechtějte, ať vám chat AI řekne Něco zajímavého z české historie. Raději buďte konkrétní, třeba: „Řekni mi 10 nejzásadnějších okamžiků z české historie, které ovlivnily vývoj naší země.“

 

  • Držte se jednoduchosti: Dotazy raději řetězte do více jednoduchých otázek. Příliš dlouhé a nesrozumitelné zadání může vést k chybám v porozumění.

 

  • Buďte jednoznační: Na otázku „Jaká je nejvyšší hora?“ můžete dostat desítky odpovědí. Má jít o nejvyšší horu světa? Česka? Nebo Brazílie? Pokládejte vždy dotaz tak, aby byla odpověď jednoznačná.

 

AI Chat GPT

 

5 tipů, k čemu využít AI chat GPT

 

Ať už studujete nebo podnikáte, ChatGPT vám může každý den ušetřit čas. AI chat totiž dokáže tvořit skvělý obsah, a to od nápadu, až po jeho realizaci. Co tedy přesně umí? Tady je pár tipů!

 

  1. Generování nápadů

 

Ať už hledáte úderný slogan, nápady na blogové články nebo námět pro videa na své sociální sítě, AI chat vymyslí všechno! Díky analýze dostupných dat totiž přesně vybere, co se pro vaše podnikání hodí. A navíc má odstup, což často vnese do vašich nápadů nové světlo!

 

  1. Psaní textů

 

Když už víte, jak chatbotu zadat formát textu, už vám nic nebrání vytvářet e-maily, texty na web nebo háčky k reels. Stačí jen přesně zadat, co potřebujete a pár vteřin si počkat na výsledek.

 

  1. Posilování SEO

 

Nesledujete nové trendy v SEO? Neumíte si udělat klíčovku nebo nesnášíte vymýšlení meta title a meta description? ChatGPT bude váš nový SEO specialista. Díky přístupu k internetu zná aktuální SEO trendy a dokáže je pro vás aplikovat.

 

  1. Hledání aktuálních dat a trendů

 

Zajímá vás, jaká sociální síť je pro vaši cílovku nejpopulárnější? A chcete vědět, jaký obsah zrovna letí? AI chat je praktický nástroj pro analýzu aktuálních dat a trendů. Nejenže pro vás zjistí, co je zrovna v kurzu, ale také vám pomůže naplánovat odpovídající obsah.

 

  1. Místo vyhledávače

 

AI chatbot může sloužit také jako přehledný vyhledávač. Díky němu však nemusíte procházet desítky odkazů. To udělá on sám a vám už jen naservíruje přehledné podklady.

 

AI Chat GPT generování nápadů

 

Kde si chat GPT vyzkoušet?

 

Jste připraveni vyzkoušet sílu umělé inteligence a změnit pravidla v oblasti tvorby svého obsahu? Pak si nenechte ujít náš Editee ChatGPT, který je úplně zdarma a bez registrace. Součástí našeho bezplatného AI chatu je navíc nejen GPT-4, ale také další populární jazykové modely Claude 3.5, Gemini 1.5 Pro a Mistral Large 2. Snadno si tak můžete porovnat jejich dovednosti a vybrat si ten nejlepší!

Editee však nabízí mnohem víc než AI chat. Registrujte se u nás a na 5 dní zdarma si můžete vyzkoušet nejen plnou verzi chatu, ale také další nástroje pro tvorbu textů, obrázků či audia. Posuňte tvorbu obsahu na novou úroveň a staňte se součástí našeho týmu!

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.