Převod YouTube na text: Zlepšete dosahy svých videí
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Jak převést videa z YouTube na text: 5 jednoduchých kroků pro lepší dosahy

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Jak převést videa z YouTube na text: 5 jednoduchých kroků pro lepší dosahy

Vytvořili jste skvělé video a chcete, aby ho vidělo co nejvíce lidí? Kromě jeho sdílení a propagace mu můžete pomoci ještě jedním efektivním způsobem - převést ho na text. Přepis videa a jeho následné sdílení může výrazně zlepšit zapojení diváků a zvýšit přístupnost obsahu pro širší publikum. Proč tomu tak je? A jaký nástroj je pro převod videa na text vhodný?

 

5 výhod převodu videa na text

 

Video obsah je velmi populární a mnoho lidí vidí ve sledování kratších či delších videí formu odpočinku nebo vzdělávání. Konkurence je ale vysoká. Převést vaše videa na YouTube nebo jiných kanálech do textu proto není zbytečným krokem navíc.  Jedná se o velmi účinný způsob, jak šířit svůj obsah.

 

převod videa na text

 

1. Titulky jako základ úspěšného videa

 

Pokud se díváte na YouTube videa nebo reels na sociálních sítích, určitě jste si všimli, že nezřídka obsahují titulky. A proč jsou taková videa tak populární?

Každý divák má jiné preference. Zatímco jeden konzumuje video se zvukem, druhý preferuje čtení obsahu pro lepší porozumění. Titulky jsou proto v dnešní době skutečným must-have každého videa.

Pokud byste se rozhodli titulky vytvořit ručně, čeká vás spousta práce. Jistě, u kratších videí to může být otázka minut. Ale už minutové video může představovat relativně dlouhou práci při přepisování a formátování. Převod videa na text vám proto může s pozdější tvorbou titulků výrazně pomoct.

 

2. Šíření obsahu videa z YouTube dalšími kanály

 

Získaný přepis videa nemusíte použít pouze pro tvorbu titulků. Pokud je například jeho obsahem přednáška nebo záznam schůze, snadno vytvoříte přehledné podklady.

Převést videa z YouTube na text s pomocí umělé inteligence vám navíc umožní obsah vašich videí šířit také pomocí blogu nebo e-booku. Pokud se soustředíte například na vzdělávací obsah, jednotlivá videa můžete přetvořit v blogové články nebo přehledné kapitoly knihy, kterou můžete nabídnout svým fanouškům.

 

převod youtube na text

 

3. Lepší SEO

 

Přepis videa z YouTube nebo podobné platformy také vylepší vaše SEO. Aby totiž vyhledávače mohly nabízet váš obsah relevantním uživatelům internetu, je třeba aby mu rozuměly. Přidáním přepisu videa tak vyhledávačům jasně sdělíte, o čem váš obsah pojednává a pro koho je vhodný.

Pokud navíc textový přepis videa použijete pro svůj blogový článek, získáte další médium, pomocí něhož můžete obsah šířit.

 

4. Dosahy i bez zvuku

 

Máte pocit, že vaše video je srozumitelné i bez přidaných titulků? Možná máte pravdu. Velké procento lidí se však na videa dívá v okamžik, kdy si zvuk nemohou pustit nahlas. V takovém případě automaticky přeskakují ta videa, která titulky neobsahují.

Textový přepis videa vám tak poslouží pro snadnější tvorbu titulků, díky kterým video zaujme širší publikum.

 

5. Oslovení zahraničních fanoušků

 

A nakonec - proč si dobré video nechávat jen pro české nebo slovenské publikum? Přepis videa z YouTube nebo jiné platformy vám otevře cestu i k zahraničním divákům. Překladem titulků do dalších cílových jazyků totiž snadno oslovíte více lidí.

Pokud si pro přepis videa z YouTube navíc zvolíte aplikaci Editee, získáte také přístup k profesionálnímu AI překladači, který vytvořené titulky přeloží do více než 30 jazyků s maximální přesností.

 

Jak převést videa na youtube na text

 

Jak převést videa na YouTube na text

 

A teď to nejdůležitější: Jak přepsat videa na text? YouTube nebo jakékoliv jiné video převedete do textu s pomocí zmíněné aplikace Editee, a to v 5 jednoduchých krocích.

 

  1. Otevřete si českou AI aplikaci Editee.

  2. Zaregistrujte se a vyberte záložku Audio.

  3. Klikněte na Převod audia na text.

  4. Pojmenujte svůj projekt a nahrajte vybrané video nebo jinou nahrávku ve formátu mp3, ogg, wav, m4a, mp4, avi, mkv a mov. Pokud je video větší než 200 MB nebo ho nemáte stažené, nahrajte ho přes odkaz.

  5. Klikněte na tlačítko Spustit převod audia na text a poté si text zkopírujte nebo uložte ve Wordu.

 

Audio na text

 

Převádějte na text i audio nahrávky

 

Jak přepsat video na text pomocí umělé inteligence už víte. V aplikaci však máte k dispozici daleko více možností. 

Chtěli byste například získat písemný zápis z audio záznamu schůze, přednášky nebo rozhovoru? I v tomto případě můžete použít aplikaci Editee! Konvertor totiž dokáže přepsat nejen video, ale také audio ve formátu mp3, ogg nebo wav. Snadno tak převedete klasické audio na psaný dokument

 

Vyzkoušejte převod zvuku na text

 

Celý proces probíhá stejně jako v případě videa. Místo videa z YouTube však vložíte nahrávku v běžném audio formátu. Automatický přepis si pak snadno zkopírujete nebo stáhnete ve Wordu.

 

Speech to text

 

AI aplikace Editee vám ulehčí tvorbu virálních videí

 

To, že můžete svá videa na YouTube převést do textového formátu, však není ta jediná výhoda, kterou pro vás Editee má. Chcete-li pro svá videa udělat maximum, Editee vám nabídne daleko více praktických funkcí. Využít totiž můžete také další nástroje, které vám pomohou s námětem a propagací vašich videí.

 

Vše od námětu po realizaci

 

Znáte nějaké z videí na YouTube, Instagramu nebo TikToku, které se internetem šíří rychlostí blesku? Pak za ním zřejmě stojí dobrý nápad na virální obsah. Že nemáte dostatečnou fantazii? Tu ani nepotřebujete. AI aplikace Editee zná ty nejnovější trendy a připraví pro vás námět na skvělé video. Kromě toho vám poradí, co všechno pro něj budete potřebovat. Hvězdou se tak můžete stát i bez hlubší znalosti toho, co je teď právě v kurzu.

 

Tvorba jazykových mutací titulků

 

S AI překladačem Editee si pohodlně a za pár minut vytvoříte přesné a profesionální jazykové mutace titulků k vašemu videu. Snadno tak může sklidit úspěch také za hranicemi.

 

Chytlavý titulek

 

Nejen dobré video, jeho přepis a kvalitní titulky jsou základem úspěchu. Video totiž musí diváka zaujmout v pár vteřinách. Především název videa na YouTube je dost často klíčový. Že nemáte nápady na chytlavé nadpisy? Vyzkoušejte Editee šablonu Chytlavý nadpis pro YouTube video. S pomocí pár informací vám Editee vygeneruje ty nejlepší a nejpopulárnější nápady.

 

AI šablony pro tvorbu virálních videí

 

Výstižná anotace

 

Být na první pohled vidět je extrémně důležité. K čemu to ale je, když lidé ihned nepochopí, co od videa dostanou? Pro lepší dosah proto využijte také šablonu Popis YouTube videa. Díky ní získáte pro svůj obsah výstižný popisek, který zaujme v záplavě konkurence.

 

Převádějte také text na zvuk a mnoho dalšího

 

Editee navíc dokáže nejen přepsat audio a video na psané slovo, ale také převést psaný obsah na audio! Díky tomu můžete přidat voice-over do svých videí a tvořit nahrávky s pomocí AI hlasu.

Kromě toho najdete v aplikaci desítky dalších nástrojů, jako je AI chat, překladač, generátor obrázků nebo šablony, které pomohou s tvorbou webu, blogových článků, příspěvků na sociální sítě, reklam nebo e-mailů

Chcete zažít tenhle game-changer v tvorbě obsahu na vlastní kůži? Bezplatně si naši aplikaci na 5 dní zdarma vyzkoušejte. Maximálně skvělý obsah a maximální úspora času - to je aplikace Editee :)

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.