Jak převést MP3 na text: Průvodce pro online převod zdarma
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Online převod mp3 na text: Jak z audio záznamu vytvořit textový dokument během pár vteřin

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Online převod mp3 na text: Jak z audio záznamu vytvořit textový dokument během pár vteřin

Nahráli jste si rozhovor a teď z něj potřebujete udělat článek? Máte audio záznam přednášky, ale lépe se vám učí z textových poznámek? Máme pro vás dobrou zprávu! Pro převod mp3 na text už nemusíte trávit hodiny ručním přepisování. Náš AI speech-to-text nástroj to udělá za vás. A navíc za zlomek času!

 

speech to text

K čemu slouží převod mp3 na text

 

Audio obsah je v současnosti čím dál populárnější. Ne vždy je však mp3 nebo jiná zvuková nahrávka ideální pro konkrétní práci nebo cílovou skupinu. Pokud si například chcete vyhledat nějakou informaci v záznamu schůzky nebo přednášky, může to znamenat několikahodinový poslech.

Stejně problematický může být také přepis rozhovoru pro tištěný článek nebo vytváření titulků k videu. Když však máte ten správný AI nástroj pro převod audia na text, ušetříte celé hodiny času a získáte precizní a přesné transkripce v pár minutách. Speech-to-text nástroje proto zlepšují produktivitu a umožňují lépe hospodařit s časem.

 

MP3 na text

 

Jak převod mp3 na text funguje

 

Transkripce neboli přepis textu je proces, při němž dochází k převodu mp3 nebo jiného audia na text. Celý tento proces zajišťuje umělá inteligence. Ta je pomocí strojového učení trénována na milionech hodin audio dat, pomocí algoritmů spolehlivě rozpozná lidskou řeč a převede ji na text.

 

Kdy převod řeči na text využít a jaké jsou jeho výhody

 

Převést mp3 na text umožní snadnější orientaci ve zvukovém záznamu a práci s jeho obsahem. Pokud například tvoříte titulky nebo potřebujete přeložit záznam schůze, díky AI převedete nahrávku do textového souboru téměř okamžitě.

 

Tvorba výukových materiálů

Pomocí převodu mp3 nebo videa na text můžete získat písemné podklady z jakékoliv přednášky nebo školení.

 

Titulky k videím a jejich překlady

Speech-to-text konvertor dokáže převést na psaný soubor jakékoliv audio a video. To vám usnadní práci při tvorbě titulků, které nemusíte pracně tvořit s pomocí poslechu a následného přepisu. Pokud navíc pro převod videa nebo mp3 na text zvolíte aplikaci Editee, můžete si vzniklé titulky rovnou přeložit až do 31 jazyků.

 

tvorba titulků AI

 

Přepis rozhovoru nebo epizody podcastu

Nahráli jste si rozhovor a nyní potřebujete vytvořit jeho tištěnou verzi? I zde můžete použít aplikaci pro převod audia na text. Díky preciznímu rozpoznávání hlasů ušetříte při následné editaci spoustu času. To stejné platí, chcete-li do psané verze převést epizodu podcastu.

 

Záznamy z porad a schůzí

Převod zvukového záznamu schůze nebo jednání na text pomůže rozšířit důležité informace mezi zaměstnance ve velkých firmách. Se získanými daty navíc můžete dále pracovat a tvořit potřebné výstupy.

 

Vylepšení SEO

Přidáním přepisu k videu vylepšíte také své SEO. Vyhledávače si totiž obsah vašeho videa snáze zařadí a lépe ho nabídnou relevantním uživatelům internetu.

 

Záznamy telefonátů

Převést mp3 na text můžete také pro potřeby monitorování hovorů. Pokud například chcete analyzovat kvalitu zákaznické podpory, nemusíte poslouchat hodiny nahrávek. Jejich přepis poslouží pro snadnější orientaci v obsahu hovoru a pomocí vyhledávání pak můžete v nahrávkách rychle najít to, co potřebujete.

 

Snadné získávání konkrétních informací

Zorientovat se v šestihodinové nahrávce z meetingu může trvat celé hodiny. Nástroj pro převod zvuku na text proto můžete použít při hledání konkrétních informací. Vyhledávání v textovém souboru je totiž daleko efektivnější.

 

AI transkripce hovorů

 

Jak převést audio na text

 

Pro převod hlasu na text nepotřebujete žádný speciální program. AI software pro rozpoznání řeči je totiž součástí české online aplikace Editee. Mp3 na text tak zvládnete převést v reálném čase a během několika minut.

V Editee navíc převedete na text také video soubory. Zajistit si přepis nahrávek tak můžete nejen u formátu mp3, ogg nebo wav, ale také u souborů m4a, mp4, avi, mkv nebo mov.

Připraveni? Jdeme na to!

 

Postup speech-to text převodu krok za krokem

Abyste získali přístup k AI nástrojům v aplikaci Editee, stačí se registrovat, čímž se vám automaticky odemkne 5denní bezplatná verze.

  1. Otevřete si aplikaci a poté si v rozcestníku vyberte sekci Audio.

  2. Z nabídky vyberte Převod audia na text.

  3. Pojmenujte si svůj projekt (Přednáška Antická filosofie, Záznam schůze 2.1.24 apod.).

  4. Vložte soubor ve formátu mp3, ogg či wav nebo video m4a, mp4, avi, mkv nebo mov. Pokud je audio dostupné online, vložte link.

  5. Klikněte na tlačítko Spustit převod souboru na text.

  6. Přepis nahrávky si zkopírujte nebo klikněte na tlačítko Stáhnout ve Wordu / Uložit text.

 

Audio na text

 

Výhody aplikace Editee

 

Existuje celá řada nástrojů pro online převod mp3 na text. Některé jsou však dostupné pouze v anglickém jazyce, jiné vyžadují instalaci přímo do počítače. Pokud proto hledáte transkriptor speech-to-text, díky kterému zvládnete převod audia na text i bez předchozí zkušenosti, vyberte si Editee.

  • Přesná transkripce. Editee se vyznačuje přesnými přepisy audio i video souborů. Při vysoké kvalitě nahrávky je potřeba následného editování minimální.

  • Rychlost. Na rozdíl od lidského přepisu dokáže Editee pracovat velmi rychle. Přepis nahrávky tak získáte za pár vteřin nebo minut v závislosti na délce zvukového souboru.

  • Znalost jazyků i akcentů. Editee si poradí s celou řadou světových jazyků i akcentů. Aplikace obsahuje totiž také vysoce kvalitní překladač.

  • Další práce s textem. Aplikace sdružuje celou řadu dalších AI funkcí. S přepisem tak můžete dále pracovat pomocí AI nástrojů, jako jsou AI chat, překladač, generátor obrázků nebo šablony pro tvorbu obsahu.

  • Převod audia i videa. Do transkriptoru lze vložit nejen zvukové, ale také video soubory.

  • Další AI audio nástroje. V Editee najdete nejen nástroj pro převod řeči na text (speech-to-text), ale také pro převod textu na řeč (text-to-speech).

Převod MP3 na text otevírá nové možnosti pro využití a správu audio obsahu. S použitím správných nástrojů a metod můžete plně využít potenciál vašich audio záznamů a zpřístupnit je širšímu publiku v textové podobě.

Zaregistrujte se u nás a získejte Editee na 5 dní zdarma!

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.