Text to speech: Revoluce v převodu textu na hlas | Editee
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Text to speech: Co to je? A jak vám tato technologie ulehčí tvorbu kvalitního obsahu?

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Text to speech: Co to je? A jak vám tato technologie ulehčí tvorbu kvalitního obsahu?

Natáčíte videa a nevíte, jak udělat kvalitní voice over? Máte skvělý skript k epizodě podcastu, ale její realizaci odsouváte, protože se vám nechce do nahrávání? Nebo jste natočili vlog z dovolené, ale bez přidaného komentáře je video nudné a nezáživné? 

Ušetřete čas a předejte celou věc do rukou umělé inteligence! Díky technologii text to speech můžete převádět psaný text na mluvené slovo a získat profesionálně znějící audio!

 

Co je text to speech?

 

Text to speech (TTS) je technologie, která dokáže v reálném čase převést psaný text na mluvené slovo. Počítačové systémy díky ní umí přečíst daný text nahlas, a to za pomocí umělého AI hlasu.

 

Text na audio

 

Jak text to speech funguje

 

Text to speech systém si nejprve zanalyzuje vámi vložený text, a poté vygeneruje jeho audio verzi, a to za pomocí syntetických hlasů nebo vámi nahraných hlasových vzorků.

Existuje celá řada programů a aplikací, které technologii text to speech nabízí. Kvalita umělých hlasů je však často velmi nízká a výsledná nahrávka zní nepřirozeně a mechanicky. Pokud chcete, aby převod textu na audio dosahoval těch nejvyšších kvalit, vyzkoušejte Editee. Náš text to speech nástroj vám nabídne nejen širokou paletu AI hlasů, ale také vám umožní vytvořit si klon vlastního hlasu!

 

Vyzkoušejte Editee

 

Česká AI aplikace Editee sdružuje desítky nástrojů, které vám pomohou snáze tvořit textový, vizuální nebo audio obsah. S pomocí AI chatu, generátoru obrázků, překladače, audio nástrojů a desítek praktických šablon tak můžete vytvářet nejen texty na blog nebo příspěvky na sítě, ale také audio knihy, podcasty nebo mluvená reels.

 

Text to speech

 

Vyberte si syntetický hlas, nebo vytvořte klon vlastního

 

Aby voice over nebo podcast působily přirozeně, je třeba pro text to speech najít přirozeně znějící syntetický hlas. Jeho barva i tón by se měly lišit v závislosti na obsahu, který tvoříte a sdělení, které předáváte.

I z toho důvodu jsme do funkce text to speech zařadili desítky ženských a mužských hlasů, které jsou k nerozeznání od lidských, a působí tak naprosto profesionálně a uvěřitelně.

Že byste byli raději, kdyby si publikum daný hlas spojilo s vaší tváří? Není problém! Editee totiž umožňuje do text to speech nástroje nahrát vzorky svého vlastního hlasu. Díky tomu se tak AI naučí mluvit jako vy a výsledné audio bude působit naprosto přirozeně a autenticky.

Připraveni to vyzkoušet? Nejprve si vytvořte registraci, díky které získáte přístup k 5denní bezplatné verzi. Dobrou zprávou navíc je, že celá aplikace je v českém jazyce, a tak tvorbu audia zvládnou i úplní začátečníci.

Jste registrováni? Tak pojďme tvořit!

 

Jak převést text na řeč v pěti krocích

Jakmile si otevřete online aplikaci Editee, na levé straně uvidíte rozcestník, ve kterém najdete všechny AI nástroje, které můžete využívat. Pokud už však máte text připraven a pouze jej chcete převést na audio nahrávku, postupujte takto:

  1. V rozcestníku klikněte na záložku Audio

  2. Vyberte položku Tvorba audia

  3. Pojmenujte si svůj projekt a vyberte si ideální hlas

  4. Vložte text

  5. Vygenerujte audio a nahrávku si uložte

 

Editee text na audio

 

Jak vytvořit klon vlastního hlasu pro text to speech

Pokud jste se pro tvorbu audia rozhodli použít klon vlastního hlasu, je nejprve potřeba ho vytvořit. V záložce Audio proto najdete také funkci Klonování hlasu.

Sem vložíte nahrávku nebo nahrávky svého hlasu ve formátu mp3, .m4a, nebo .wav. Pro co nejlepší výsledky by měla nahrávka trvat alespoň tři minuty. Aplikaci můžete také dotrénovat, a to přidáváním dalších vzorků. Čím více minut záznamu vašeho hlasu má Editee k dispozici, tím lépe zachytí jeho specifika a nuance.

Nemáte žádnou nahrávku svého hlasu? Nevadí. Nahrát svou řeč můžete také přímo v aplikaci.

TIP: Existuje v nahrávce místo, se kterým nejste spokojeni? Chybí vám někde důrazná pauza nebo AI hlas špatně vyslovil nějaké slovo? Mrkněte na naše tipy, jak text pro text to speech upravit tak, aby zněl výsledek dokonale!

 

text to speech, jak funguje

 

Na co se technologie text to speech hodí

 

Pokud vás technologie text to speech zaujala a stále si nejste jisti, zda se hodí zrovna pro vaši tvorbu, pak za nás můžeme říct, že určitě ano. A přinášíme hned několik příkladů, kdy ji lze využít.

 

Audiokniha

Díky text to speech můžete použít již existující textový obsah publikovaný na blogu nebo v e-booku, dát mu novou formu a oslovit tak nové publikum. Pokud například tvoříte vzdělávací obsah, nemusí skončit pouze v psané podobě.

Lidé často nemají na čtení příliš času a audio kniha je pro ně lépe stravitelná. Její obsah si totiž mohou poslechnout cestou do práce nebo při cvičení. Chcete-li proto dostat váš e-book k co nejvíce lidem, vytvořte také jeho audio podobu.

 

Podcast

Ať už je předmětem vašeho podcastu jakékoliv téma, často za přípravou každé epizody stojí hromada času a práce při hledání informací. Pokud jste si vše pečlivě sepsali a připravili, netravte další hodiny nahráváním. Váš text totiž můžete během pár minut převést na audio a věnovat se tak přípravě dalšího obsahu.

 

Voice over k videu

Pokud na vašich videích nebo reels přímo nepromlouváte k publiku, je dobré do videa nějaké audio přidat. Divákovi tak snáze předáte svou zprávu a současně ho více zapojíte.

Text to speech se zkrátka hodí také k vlogům, které se skládají z více sestříhaných záběrů. Doprovodný komentář upravený pomocí text to speech na audio nahrávku totiž doplní divákovi spojitosti.

 

Multitasking

Technologii text to speech však můžete také využívat pro své osobní účely. Pokud máte například zapsané poznámky z přednášky nebo si chcete přečíst delší článek, ale nemáte čas, jednoduše si z daného textu udělejte audio.

 

text na hlas - převod textu na hlas

 

Výhody převodu textu na řeč

 

Díky používání text to speech technologie budou vaše videa a nahrávky působit profesionálně a jejich zvuk bude nejen kvalitní, ale také pokaždé stejný, což pomůže při budování důvěry a značky. Výhod je však daleko více!

  • Dostupnost. Poslech audia je pro mnoho lidí dostupnější než čtení. Statistiky navíc ukazují, že při poslechu lidé lépe vstřebávají danou informaci a vyslechnou ji až do konce. Čtení totiž často přeruší dřív, než projdou daný obsah do konce.

  • Srozumitelnost obsahu. Přidáním audia do videa svému publiku předáte zprávu lépe než pouhým obrazem nebo textem.

  • Zapojení publika a budování vztahu. Člověk přirozeně vyhledává komunikaci. Díky voice overu tak mají diváci pocit, že s autorem komunikují a video tak získá osobní rozměr.

  • Úspora času a peněz. Technologie text to speech vám navíc ušetří hodiny práce a peněz za služby profesionálů. Pro přeměnu e-booku na audioknihu, tvorbu podcastu nebo profi voice overu už nemusíte trávit hodiny času u mikrofonu a následným stříháním. AI za vás audio připraví za pár vteřin nebo minut.

 

Aplikace Editee vám usnadní tvorbu profesionálního obsahu

Editee je zkrátka nezbytným nástrojem pro každého, kdo se věnuje obsahu. Aplikace totiž kromě TTS přichází s celou řadou dalších užitečných nástrojů, jako je AI chat, generátor obrázků, překladač, audio a praktické šablony pro tvorbu textů na web i sítě. Zaregistrujte se a vyzkoušejte si, jaké je to mít při ruce celý tvůrčí tým, který je připraven kdykoliv pomoci :)

 

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.