AI audio: Převod řeči na text, textu na řeč a klonování hlasu | Editee
Deeply se změnilo na: Deeply se mění na Editee AI Přečíst příběh

Revoluce v AI audiu: Převod řeči na text, textu na řeč a klonování hlasu

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Revoluce v AI audiu: Převod řeči na text, textu na řeč a klonování hlasu

Potřebujete převést zvukový záznam na text, vytvořit audio ke svým novým reels nebo jednoduše upravit svůj hlas pro video? Nechte to na umělé inteligenci! AI audio nástroje navíc nyní najdete v české aplikaci Editee, a tak to zvládnete rychle, snadno a odkudkoliv. 

 

AI audio Editee

 

Umělá inteligence posouvá své hranice a už dávno nepomáhá pouze s tvorbou textového nebo grafického obsahu. V současnosti jsou totiž dostupné také četné audio technologie, které využívají AI k práci s lidským hlasem a řečí.

Mezi nejvíc využívané a oblíbené nástroje tak v současnosti patří:

  • Převod řeči na text (Speech-to-text)

  • Převod textu na řeč (Text-to-speech)

  • Klonování hlasu (Voice Cloning)

Všechny tři praktické nástroje si navíc můžete v Editee vyzkoušet zdarma. Stačí se pouze registrovat a využít 5denní bezplatnou verzi. A jak jednotlivé nástroje fungují a k čemu se hodí? To vám hned ukážeme.

 

Převod audia na text (Speech-to-text)

 

Tato technologie využívá umělou inteligenci k analýze zvukových vln, díky čemuž dokáže rozpoznat lidskou řeč a převést ji do textového formátu. V praxi to znamená, že do Editee nahrajete vybrané audio nebo video a AI vytvoří textový přepis nahrávky.

 

K čemu převod zvuku na text slouží

Zakoupili jste si online školení, ale nemáte prostor si ho pustit? Nahráli jste si důležitou schůzku, ze které potřebujete vytvořit přehlednou zprávu? Máte natočenou přednášku a potřebujete z ní získat informace pro zkoušku? S Editee to budete mít za pár minut nebo vteřin!

Převod nahrávky na text je velmi užitečný nástroj, který vám ušetří mnoho práce i času. Díky automatickému přepisu mp3 nebo videa přeměníte nahrávku rozhovoru, přednášky, školení, důležité schůzky nebo epizody podcastu na text, který můžete dál využít.

Transkripce pomocí AI přemění jakoukoliv nahrávku na učební materiál nebo článek, který umožní vytvořený obsah sdílet hned několika způsoby a zpřístupnit ho tak širšímu publiku.

 

převod audia na text

 

Vložte nahrávku nebo odkaz na video

A jak převod nahrávky na text funguje? Jednoduše si otevřete záložku Audio v aplikaci Editee a vyberte si nástroj Převod audia na text.

Pojmenujte svůj projekt (přednáška, epizoda podcastu, záznam schůze) a vyberte si, zda vložíte soubor nebo odkaz na dané audio. Protože aplikace podporuje zvukové i video nahrávky, vkládat můžete soubory mp3, ogg, wav, m4a, mp4, avi, mkv i mov.

Pokud se jedná o online video (Vimeo, Youtube), vložte odkaz, kde umělá inteligence video najde. Poté stačí kliknout na tlačítko Spustit převod souboru/odkazu na text.

Doba generování závisí na velikosti souboru. Většinou je však za pár minut hotovo a vy si svůj přepis můžete ručně zkopírovat, stáhnout jako Word soubor nebo si ho otevřít v Editee dokumentech a dále s ním pracovat.

 

převod nahrávky na text

 

Výhody a nevýhody převodu řeči na text

Přepis zvuku na text má především výhody! Umožňuje totiž získání textového souboru i z rozsáhlých nahrávek, které by bylo dříve třeba zdlouhavě opisovat. I když proto může mít výsledný text pár chyb nebo nedokonalostí, jeho úprava zabere rozhodně méně času než několikahodinový přepis.

 

Tip pro použití Speech-to-text nástroje

Pokud chcete, aby byl výsledek převodu lidského hlasu na text co nejefektivnější, volte nahrávku dobré kvality. Čím méně šumu a rušivých elementů bude nahrávka obsahovat, tím přesnější bude také výsledný přepis.

 

Převod textu na řeč (Text-to-speech)

 

Tento nástroj dokáže jakýkoliv psaný text převést pomocí algoritmů na syntetickou řeč, kterou díky těm nejmodernějším technologiím jen stěží rozeznáte od lidského hlasu.

 

K čemu převod textu na řeč slouží

Máte zajímavý text, myšlenku nebo informaci a chtěli byste ji publiku předat trochu atraktivněji? Dejte jí mluvenou podobu. Díky Text-to-speech (TTS) nástroji z ní vytvoříte poutavou audio nahrávku, kterou můžete dál sdílet.

Převod textu na řeč vám také ušetří spoustu času při přípravě audioknih, tvorbě reels či výukových materiálů. Je také velmi praktickým nástrojem pro jedince se zrakovým postižením, protože dokáže v několika vteřinách převést text na srozumitelnou řeč.

 

Jak převést text na řeč

Pro převod textu na řeč si otevřete sekci Audio v aplikaci Editee. Zde si vyberte Tvorba audia a můžeme jít na to!

  1. Nejprve si pojmenujte svůj projekt, abyste ho pak v historii projektů snáze dohledali.

  2. Zvolte si AI hlas, který se vám líbí.

  3. Pokud chcete hlas trochu upravit, rovnou to udělejte pomocí Nastavení hlasu.

  4. Vložte text, který chcete převést na audio.

  5. Klikněte na tlačítko Vygenerovat.

Už za pár minut nebo vteřin získáte lidsky znějící nahrávku. Jakmile máte hotovo, audio si stáhněte. Tímto způsobem pak můžete tvořit nahrávky opakovaně a postupně tak ušetříte celé hodiny času.

 

převod textu na řeč

 

Vyberte si z více než 40 mužských a ženských hlasů

Aby byly nahrávky originální a zněly přesně podle vašich představ, do aplikace jsme zařadili více než 40 mužských a ženských hlasů.

Jednotlivé hlasy pak můžete dále editovat, a získat tak další desítky až stovky variací, díky kterým bude vaše nahrávka znít originálně a nezaměnitelně.

 

Výhody a nevýhody převodu textu na řeč

Největší výhodou je určitě úspora času a peněz. Svůj text totiž převedete do mluveného slova za pár minut, a to úplně sami a kdekoliv. Celý proces je navíc snadný, pohodlný a dokonale přesný.

A nevýhody? I když AI hlas zní skoro jako řeč člověka, stále 100% nedosahuje jeho kvalit. Někdy může špatně vyslovit některá slova, nevložit potřebnou pauzu v řeči apod. Neustálým vývojem jde však technologie Text-to-speech kupředu a postupně se zdokonaluje.

 

Tip pro použití Text-to-speech

Na to, aby zněl AI hlas ve vašich nahrávkách co nejpřirozeněji, existuje několik triků. Podrobně jsme to pro vás shrnuli v článku o tipech, jak převést text do mluveného slova.

 

Klonování hlasu

Pokud by vám nestačila široká nabídka AI hlasů, nebo si přejete, aby výsledná nahrávka zněla, jako byste ji namluvili vy sami, připravili jsme pro vás v Editee ještě jeden užitečný nástroj.

Klonování hlasu neboli voice cloning je nástroj, do kterého vložíte nahrávku svého vlastního hlasu. Nástroj si jej pak pečlivě zanalyzuje a vytvoří originální hlas, který můžete ponechat v jeho standardním znění, nebo ho dále upravit.

 

klonování hlasu přes AI audio

 

Jak naklonovat svůj hlas

Pokud chcete vytvořit digitální kopii svého vlastního hlasu, stačí do aplikace nahrát například mp3 nebo mp4 soubor a poté si jej při převodu textu na řeč vybrat v nabídce.

Nemáte žádnou nahrávku svého hlasu? Nevadí. Vytvořit ji můžete také pomocí mikrofonu. Před začátkem si v klonovacím nástroji hlas pojmenujte (pro lepší přehlednost) a pak už jen počkejte, až nástroj nahrávku projde a váš hlas uloží.

 

Výhody a nevýhody klonování hlasu

Namluvit svým hlasem dlouhý textový soubor nebo video je časově i technicky náročné. Díky klonování hlasu se však nemusíte ničím podobným už nikdy zdržovat. Stačí vložit text, vybrat váš hlas a umělá inteligence se postará o vytvoření potřebného audia.

Nevýhodou může být, že digitální hlas ne vždy rozumí kontextu, a tak nepřizpůsobí intonaci nebo nepřidá potřebnou emoci. Díky neustálému vývoji se však voice cloning neustále zlepšuje a dosahuje stále větší přirozenosti.

 

Tip pro naklonování hlasu

Pokud chcete, aby byla digitální kopie vaší řeči co nejdokonalejší, doporučujeme nahrát audio s minimální délkou 3 minuty. Poté se hlas automaticky vytvoří a naklonuje. S každou další nahrávkou se pak hlas dotrénuje a vylepší.

 

klonování hlasu

 

Proč využívat AI audio nástroje Editee

 

Editee je česká aplikace, která drží krok s nejnovějšími trendy. Pravidelně se v ní objevují nové nástroje a vylepšení, které přináší to nejlepší ze světa AI. A to s sebou nese celou řadu výhod!

 

Úspora peněz a času

Všechny AI audio nástroje představují úsporu času a peněz. Automatizace převodů mezi jednotlivými formami vám ušetří čas i náklady na přepisy textů či nahrávání. Vytvářet audio a textový obsah tak přinese nejen efektivnější pracovní procesy, ale také finanční úsporu.

 

Nový rozměr sdílení obsahu

Díky pokročilým AI technologiím snadno převedete mluvené slovo do textové podoby a naopak. Z jednoho obsahu tak vytvoříte několik dalších. AI audio nástroje pomohou s tvořením podcastů, audioknih, e-booků či online kurzů. Klonování hlasu navíc umožňuje vytvářet autentický obsah s minimálním úsilím, což otevírá dveře k lepšímu engagementu s publikem.

 

Zábava

Klonování a úpravy hlasu nebo tvorba nahrávky z textového zadání - všechny tyto aktivity představují nejen úsporu času a peněz, ale také zdroj zábavy, kreativity a originálního obsahu.

 

AI nástroje s umělou inteligencí Editee

 

Jednoduché a srozumitelné použití

Celá aplikace Editee je v českém jazyce, a tak se velmi snadno používá. Každý nástroj je navíc velmi přehledný a aplikace vás vede krok po kroku. I bez technických znalostí nebo předchozích zkušeností se tak každý nový uživatel rychle zorientuje a může jednotlivé nástroje začít okamžitě využívat.

 

Možnost další tvorby s ostatními Editee nástroji

 

Editee svým uživatelům však nepřináší pouze práci s audio obsahem. Najdete v něm také další desítky nástrojů, které se postarají o vše od tvorby grafického obsahu, přes překlady, OCR nebo přípravu kratších i delších textů.

Ať už spravujete sociální sítě, textujete web, píšete blog, přepisujete hodiny nahraného textu, děláte referát nebo hledáte obrázky pro svůj e-book - Editee zvládne všechno na jednom místě. Vyzkoušejte si naši bezplatnou 5denní verzi a ušetřete první hodiny času už dnes!

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas.Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích.Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.