Převod PDF a obrázků na text | Editee
Deeply se změnilo na: Deeply se mění na Editee AI Přečíst příběh

Převod PDF na text: Upravujte skenované a PDF dokumenty s Editee

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Převod PDF na text: Upravujte skenované a PDF dokumenty s Editee

Máte soubor ve formátu PDF a potřebujete jej nutně upravit? To v jeho původní podobě půjde jen těžko. Dobrou zprávou ale je, že vám pomůže umělá inteligence. Pomocí metody OCR totiž dokáže převést PDF na textový soubor. A nejen to!

 

OCR - převod pdf na text

 

Proč extrahovat text z PDF?

 

Formát PDF dokáže účinně ochránit formátování dokumentu při jeho posílání. Takový dokument se však nedá následně editovat. Převod PDF na textový soubor proto představuje jednoduché řešení, jak jeho obsah dále upravovat.

Převod PDF na text využijete především pro:

 

Úpravy obsahu

Díky převedení PDF souboru na text v něm můžete upravovat informace nebo měnit formátování. Snadno do něj také cokoliv vložíte nebo smažete.

 

Vyhledávání

OCR umožňuje rychleji získat potřebná data a použít je pro další práci. Na obrázku níže například můžete vidět, jak si Editee poradilo s obrázkem obsahujícím seznam anglických synonym. Díky přesnému převedení na text v něm lze snáze vyhledávat pomocí klasických nástrojů.

 

PDF na text

Překlad textu

Extrahovat text ze souboru PDF oceníte i v případě, že text potřebujete přeložit. Není totiž potřeba (především delší soubory) pracně přepisovat. Jen obsah zkopírujete a překladač Editee připraví jeho cizojazyčnou verzi.

 

Lepší přístupnost textu

A na závěr nezapomeňme dodat, že metoda OCR je přínosná také pro jedince se zrakovým postižením. Umožňuje převod skenovaného textu do klasického textového souboru a jeho následné převedení do mluveného slova.

 

Jak extrahovat text z PDF?

 

Pokud potřebujete do svého PDF něco doplnit nebo ubrat, snadno jej převedete na text s pomocí metody OCR, kterou najdete v naší AI aplikaci Editee.

 

Co je OCR?

OCR neboli Optické rozpoznávání znaků (Optical Character Recognition) je metoda, která umožňuje digitalizaci tištěných textů. Díky ní je možné převádět do textového souboru nejen PDF dokumenty, ale také formuláře nebo knihy.

 

Jak OCR použít?

Tento nástroj najdete v aplikaci Editee. Pomocí něj tak v pár vteřinách převedete do textové podoby jakékoliv studijní, pracovní nebo osobní soubory. A jak na to? Jednoduše! 

  1. Nejprve klikněte na záložku „Grafika“

  2. Poté vyberte Převod obrázku / dokumentu na text (viz obrázek níže)

  3. Vyberte a nahrajte soubor, který chcete převést

  4. Klikněte na „Převést obrázek na text“

  5. Editee vzápětí přepíše celý požadovaný text

  6. Text si můžete zkopírovat do schránky a vložit do Wordu, nebo s ním dále pracovat v Editee dokumentech

 

Deeply OCR - převod pdf na text

 

Jak výsledek OCR vypadá a jaká je jeho přesnost?

Výsledkem převodu je text, který si zkopírujete do textového editoru, kde s ním dále můžete pracovat a podle potřeby ho upravovat. Jeho přesnost vidíte na obrázku níže.

Vstupním souborem byla naskenovaná povídka z knihy Charlese Bukowskeho. V jejím převodu pak můžete vidět, že výsledek skutečně naprosto přesně kopíruje vstupní text.

 

PDF do wordu

 

Převod obrázků nebo fotografií na text

 

Zatímco některé PDF soubory umožní alespoň kopírování textu, u jiných to nejde. Jedná se především o případy, kdy je text skenovaný nebo ofocený. I v takovém momentě však lze text z fotografie snadno extrahovat.

Náš nástroj využívá umělou inteligenci a je velmi všestranný, což umožňuje extrakci textu opravdu z různých typů obrázků. Poradí si dokonce i s ručně psaným textem.

 

OCR si poradí i s nízkou kvalitou fotografie

Abychom podrobili OCR zatěžkávací zkoušce, rozhodli jsme se použít méně kvalitní soubory.

A jak náš nástroj obstál? Posuďte sami! Pod každou fotografií najdete umístěný přepis textu, který Editee vytvořil. A za nás rozhodně dáváme palec nahoru!

 

převod fotky do wordu

 

Metoda OCR je velmi přesná, a tak texty nepotřebují další korekturu. S daty obsaženými v tištěných nebo ručně psaných dokumentech proto můžete začít digitálně pracovat během několika vteřin.

 

Proč PDF a obrázky převést s pomocí Editee?

 

Online OCR nástrojů existuje několik. Aplikace Editee však sdružuje celou řadu dalších užitečných funkcí.

 

Přesnost čtení

Náš online OCR nástroj je precizní a přesný. Díky tomu nemusíte výstup podrobovat zdlouhavé korektuře. Poradí si navíc se souborem v jakémkoliv jazyce.

 

Archivace

V Editee najdete také archiv vámi převedených textů. Kdykoliv se tak k nim můžete vrátit a máte je bezpečně uloženy na externím uložišti.

 

Následná editace textu

K tomu, abyste převedený text mohli použít, nepotřebujete mít v počítači žádný textový editor. Můžete jej totiž dále upravovat v Editee AI dokumentech.

 

Překladač

Potřebovali jste soubor převést na text, abyste jej mohli přeložit? Pak v Editee oceníte pokročilý AI překladač, díky kterému můžete extrahovaný text přeložit až do 31 jazyků!

 

AI chat

Chcete s textem dále pracovat? Požádejte o pomoc náš AI chatbot. Ten může k textu vytvořit výstižnou anotaci, vytáhnout potřebné informace nebo vám poradit s čímkoliv dalším.

 

Generátor obrázků

V naší aplikaci najdete také generátor obrázků. K textu si tak jednoduše můžete vytvořit obrázky nebo realistické fotografie.

 

Deeply AI - OCR převod PDF na text

 

Editee: Česká aplikace umělé intelligence

 

Editee je největší česká aplikace sdružující nástroje umělé inteligence. Díky své přehlednosti a snadnému ovládání je vhodná i pro úplné začátečníky, kteří chtějí vytvářet profesionální obsah.

 

Oblíbené AI nástoroje na jednom místě

Na jednom místě zde najdete chatGPT, generátor obrázků, překladač, OCR, mnoho užitečných šablon i textový editor.

 

Vyzkoušejte Editee na 5 dní zdarma

 

A protože víme, že vlastní zkušenost řekne více než tisíc slov, můžete si naši aplikaci vyzkoušet na 5 dní úplně zdarma. Sami tak zjistíte, jak jednotlivé nástroje fungují a jak vám mohou usnadnit vaše každodenní úkoly. Tak hurá do toho! :)

 

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas.Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích.Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.