Editee: Revoluce v česko-anglických překladech
Deeply se změnilo na: Deeply se mění na Editee AI Přečíst příběh

Překládáte z češtiny do angličtiny? AI Editee nabídne služby profesionálního překladatele

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Překládáte z češtiny do angličtiny? AI Editee nabídne služby profesionálního překladatele

Umělá inteligence dnes proniká do všech oblastí a naprosto mění pravidla hry. S její podporou vzniklo také několik anglických překladačů, které při překladu z češtiny do angličtiny dosahují kvalit zkušeného odborníka. Kde si takový překlad vyzkoušet online? A v čem se AI překladače liší od jiných?

 

online předkladače

 

Zapomeňte na nepřesné překladače

 

Časy, kdy člověk překládal texty s pomocí papírového slovníku, jsou už dávno pryč. Už v roce 2008 udělal ve strojovém překladu revoluci Google Translate, se kterým člověk najednou nemusel překládat slovo od slova.

Stačilo Translator nakrmit českým textem a překlad byl za vteřinu na světě. Ale pamatujete si na jeho kvalitu? Výstupy tehdy často postrádaly přesnost a preciznost, což se s moderními nástroji výrazně zlepšilo.

 

Současné AI překladače napodobují funkce lidského mozku

 

Dřívější online překladače si nedaly příliš práce s kontextem a celkovým vyzněním výstupu. Nezřídka tak vyšel text, který nejenže volil špatná slova, ale také ponechával původní větnou stavbu.

Tento fenomén doslovného překladu byl svého času tak běžný, že si dokonce vysloužil své vlastní pojmenování – CZENGLISH. U těchto textů šlo vždy na první pohled poznat, že se jedná o ne zrovna zdařilý strojový překlad. Tyhle časy jsou ale dávno pryč!

Díky rozvoji AI dnes existuje celá řada online překladačů, které český text přeloží do angličtiny jako profesionální překladatel. Jazyk angličtiny je analytický a má specifickou gramatickou strukturu, což moderní AI překladače dokáží zohlednit. Výsledky jsou tak dokonalé, že texty často nepotřebují ani úpravy a zásah člověka.

 

český online překladač

 

Česko-anglický překladač Editee chápe kontext

 

Anglický překladač Editee je tvořen umělou inteligencí, která se trénuje na obrovském množství dat. Díky již existujícím překladům rozumí nejen větné stavbě, ale také umí potřebné slovo správně přeložit v rámci celého kontextu.

Ze stávajících překladů se navíc učí nejen správné volbě slovíček, odborné terminologii  a větné stavbě, ale také celkové organizaci textu, a zároveň se podílí na rozšiřování a zlepšování databáze slov.

 

Editee vyvodí význam slova z jedné věty

 

Podívejme se například na slovo půda. Pokud ho do online překladače vložíte bez kontextu, může na něj nahlížet jako na část domu, nebo zeminu. Ještě před pár lety by překladač toto slovo přeložil bez ohledu na kontext.

Moderní a přesné online překladače však kontextu rozumí a díky analýze dostupných dat slovíčko z češtiny do angličtiny přeloží bez problémů. Editee si s tím například poradilo bez jediného zaváhání.

 

Deeply AI překladač

 

Výhody a úskalí online anglických překladačů

 

Díky rozvoji umělé inteligence nabízí internet tisíce překladačů. Jejich kvalita se však liší. Než se proto pustíte do překladu prvních textů, ujasněte si, co od výstupu očekáváte.

Pokud hodláte použít překladač pro vlastní účely a k přeložení jednoduchého textu, jsou vaše možnosti doširoka otevřené. Pokud však text plánujete použít pro účely studia nebo práce, rozhodně se vyplatí zainvestovat do sofistikovanějšího nástroje.

 

Bezplatný online česko-anglický překladač

 

Existuje celá řada bezplatných online překladačů, které dokáží při česko-anglickém překladu předvést docela obstojný výkon. Mohou však mít omezený slovník nebo zhoršenou schopnost rozpoznání kontextu.

Kromě toho vás omezují v rozsahu. Nemůžete s jejich pomocí překládat delší texty nebo celé soubory. Další problém představuje bezpečnost. Nevíte totiž, jak překladač s vašimi daty nakládá.

Skvěle se proto hodí při překladu jednoduchých a obecných textů, do kterých nevkládáte žádná interní a choulostivá data a jde vám spíš o orientaci v problematice než kvalitní překlad.

 

bezplatný překladač

 

Profesionální online překladač

 

Zpoplatněné online překladače trénují na větším množství dat a výsledný text je o poznání kvalitnější. Takové výstupy pak dost často dokonce vůbec nepotřebují zásah člověka.

AI překladače jsou navíc velmi rychlé, rozumí pokročilému kontextu a pro délku vloženého textu takřka neexistuje limit.

Profesionální překladač umožňuje také vložení celého souboru nebo dokumentu, což vám ušetří spoustu práce i času. Moderní modely navíc umí překládat do celé řady jazyků, a to se stejnou přesností a odborností. Například překladač Editee to zvládne hned s více než 30 jazyky!

 

profi online překladač

 

Využijte online česko-anglický překladač pro zefektivnění podnikání

 

I když jste si možná na začátku mysleli, že překladatele pro své podnikání nepotřebujete, čas mnohdy ukáže opak. Často může jít o inspiraci pro tvorbu obsahu na zahraničních webech nebo rovnou o expanzi do zahraničí. A ta se bez cizojazyčné verze webu neobejde.

Chtít pak vše najednou přeložit do potřebného jazyka znamená velký časový i finanční výdaj. Toho se však s Editee nemusíte bát. Překládání s ním totiž přináší hned několik výhod.

 

Finanční úspora

 

Chcete svou působnost rozšířit na zahraniční trh? Pak je třeba připravit jazykově odpovídající verzi webu. Dříve by to znamenalo svěřit celý jeho obsah do rukou zkušeného překladatele. To samozřejmě můžete i dnes. Pokud však máte e-shop se stovkami nebo tisíci produktů, cena se může vyšplhat pěkně vysoko.

AI překladač představuje snadný způsob, jak přeložit produktové popisy, blogové články i další části webu, a to všechno rychle a za zlomek ceny. Pokud si chcete být jistí precizností překladů, stačí pak využít služeb jazykového korektora.

 

úspora peněz za překlad

 

Časová úspora

 

Editee překladač dokáže reagovat velmi rychle a překlad textu vytvoří za pár vteřin. Do překladu webu se tak můžete pustit ihned a nečekat celé týdny na služby odborníka. 

U pár stránkových webů tuto starost většinou řešit nemusíte. U obsáhlých e-shopů se však čas na běžný překlad radikálně zvyšuje.

 

Odborný překlad

 

Protože Editee rozumí kontextu, dokáže volit správnou terminologii i v odborných oblastech. Nemusíte tak složitě hledat vhodná slovíčka. Editee to udělá za vás. My jsme to například vyzkoušeli na našem webu a do překladače vložili text z našich stránek.

 

překlad webu deeply

 

Chtěli byste vědět, co všechno dokáže kvalitní online překladač? Registrujte se u nás a vyzkoušejte si jeho funkce na 5 dní zdarma. Po celou dobu navíc získáte přístup k dalším praktickým nástrojům, které vám ulehčí tvorbu obsahu na web i sociální sítě.

Zapomeňte na trápení s překlady a vymýšlením obsahu pro vaše služby a produkty. Získejte služby celé řady profesionálů v jediné aplikaci. Ten ušetřený čas i peníze za to rozhodně stojí :)

 

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas.Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích.Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.