Editee: Nejlepší AI překladač online
Deeply se změnilo na: pages/partials/navbar/imagealts.deeply_changes_to_editee Přečíst příběh

Hledáte překladač online? Editee překonává lidské limity a mění budoucnost překladu!

Ondřej Barták
Ondřej Barták
Ondřej je programátor v Editee. Volnomyšlenkář, který všechen svůj čas věnuje programování, které je pro něj vším. Aplikaci Editee píše od počátku fungování.
Hledáte překladač online? Editee překonává lidské limity a mění budoucnost překladu!

Píšete e-mail v angličtině nebo jen chcete porozumět zahraničnímu článku? Pak si okamžitě oblíbíte AI překladač! Nevysype na vás těžkopádné nesrozumitelné texty, jako tomu bylo dřív. Díky umělé inteligenci totiž dosahují jeho překlady profesionální lidské úrovně!

Online překladače nejsou žádnou novinkou. Jejich kvalita se ale výrazně liší. Zatímco některé z nich dodnes používají klasický strojový překlad a produkují nepromyšlené texty, AI překladače přinášejí naprostou revoluci! Nevygenerují totiž text, který potřebuje desítky úprav a zásahů. Naopak dosahuje kvalit zkušeného překladatele.

 

AI překladač online

 

Jak AI překladač funguje a co stojí za kvalitou překladů

 

Rok 2008 se ve světě překladů stal naprosto průlomovým, protože se objevil Google Translate. Poprvé jsme totiž nemuseli překládat se slovníkem! Stačilo pouze vložit text a tento tehdy průlomový překladač se postaral o požadovanou cizojazyčnou verzi.

Překlad byl však nepřesný a nebral ohled na syntax cílového jazyka. Vznikaly tak spíše neobratné texty, které pouze skládaly jednotlivá přeložená slova za sebe bez hlubšího pochopení kontextu.

Pokud strojové překladače používáte dodnes, máme pro vás dobrou zprávu. S vývojem umělé inteligence vznikly daleko přesnější a preciznější nástroje. Ty už produkují takové výstupy, které nerozlišíte od výsledků profesionálního překladatele.

 

Umělá inteligence kopíruje činnost lidského mozku

 

Pokročilé AI překladače jako Editee využívají těch nejefektivnějších technologií pro tvorbu kontextově srozumitelných překladů. Mezi tyto technologie patří například hluboké učení, neuronové sítě, zpracování přirozeného jazyka a pokročilé metody z oblasti strojového překladu.

Neuronové sítě jsou matematické modely, které kopírují činnost lidského mozku. Díky tomu AI překladač rozumí nejen slovíčkům, ale celým textům, jazykům a jejich přirozenému fungování. Překladač tak dokáže poznat jednotlivá slovíčka, idiomy i fráze a přeložit je v souladu s kontextem. To bylo ještě nedávno naprosto nemyslitelné.

 

AI překladač se neučí ze slovníku, ale celých textů

 

Už ve škole nám říkali, že se nemáme učit slovíčka izolovaně, ale v celých větách, abychom je uměli správně použít. A přesně tenhle postup využívají také AI překladače.

Neuronové sítě zajišťují tzv. hluboké učení. To slouží k analýze a učení se z obrovského množství dat a existujících textů. Právě díky tomu pak překladače rozumí jazykovým vzorcům a i těm nejjemnějším překladatelským nuancím.

Výsledkem jsou přirozeně znějící překlady, pro které by byl dříve zapotřebí člověk s detailní znalostí cílového jazyka.

 

překladač s umělou inteligencí

 

Online překladač Editee rozumí kontextu a překládá jako profesionál

 

A teď trochu zjednodušeně. Umělá inteligence si zkrátka umí vzít všechny existující texty a překlady a učit se z jejich souvislostí. Jakmile tak dostane nějakou frázi, nezačne ji překládat slovo od slova. Naopak vezme v úvahu vše, co o této frázi ví. V jaké souvislosti se objevuje? Co vyjadřuje? A v jakém kontextu je nejpoužívanější?

Díky tomu zvládne online AI překladač Editee zajistit to, co běžné strojové překladače nezvládají. Vznikne tak text, který nejenže usnadní porozumění, ale také ho můžete použít tak, jak jej získáte.

 

Porozumění odborné terminologii

 

Vytvořit a zkontrolovat překlad jednoduchého neformálního e-mailu není zase tak složité. Co když se ale jedná o formální e-mail, lékařskou zprávu, právní dokument nebo manuál k používání domácího spotřebiče?

Tady už se zkrátka bez znalosti odborných slovíček neobejdete. A když využijete klasický online překladač, snadno v něm vznikne celá řada chyb, které zabrání porozumění výslednému textu.

AI překladač Editee však odborný překlad hravě zvládne. Díky znalosti nejrůznějších textů rozumí, kdy jaké slovíčko použít tak, aby v celkovém vyznění dávalo smysl.

 

Práce s idiomy

 

Idiom je víceslovný výraz, jehož význam nezískáte doslovným překladem jednotlivých slovíček. Je to ustálené slovní spojení, které musíte znát, abyste mu porozuměli a správně ho přeložili.

Zastaralé překladače tohle neumí. Například idiom „under the weather“ by přeložily doslovně a podstata by se z textu vytratila. Weather totiž v této souvislosti nemá nic společného s počasím. Fráze vyjadřuje „cítit se nemocný“ nebo cítit se pod psa.

Klíčem ke správnému překladu je totiž kontext. A ten AI překladač Editee pochopí bez zaváhání.

 

Chápání kontextu

 

Kontext je pro správné překlady to nejdůležitější. Bez něj totiž nemusíme přiřadit danému slovu nebo výrazu správný význam. Zůstaňme u slovíčka počasí (EN weather). Jednou „weather“ skutečně znamená počasí. Podruhé však může v rámci kontextu znamenat něco úplně jiného.

Online AI překladač Editee s kontextem pracuje pokaždé. Níže vidíte, že slovíčko přeložil v obou případech správně. Jednou ho vyhodnotil jako počasí a podruhé jako součást idiomu necítit se dobře.

A jak si vede konkurenční překladač? To můžete také vidět níže. Význam slova „weather“ není v překladu odvozen správně.

 

překladač online

 

klasický překladač

 

Vyzkoušejte si AI překladač Editee

 

AI překladač vám usnadní nejen každodenní práci, ale také náročnější úkoly, na které byste si museli najímat odborníky. Ušetříte tak nejen spoustu času, ale také peněz. Náš překladač si navíc poradí s celou řadou překladů. Zná totiž přes 30 světových jazyků, mezi kterými najdete také čínštinu nebo japonštinu.

 

Online překladač celých dokumentů

 

Umělá inteligence si poradí také s překlady celých souborů a dokumentů, a to bez ztráty formátování! Máte 100stránkový návod a potřebujete jej přeložit ještě dnes? Nemusíte kopírovat odstavec za odstavcem.

Soubor jednoduše nahrajete do překladače a získáte nejen precizně přeložený soubor v cílovém jazyce, ale navíc nemusíte ztrácet čas s následným formátováním a úpravami. Editee totiž přeloží text a zachová celkový vzhled dokumentu!

 

AI překladač

 

Aplikace Editee: Využijte další AI nástroje a použijte překlad pro tvorbu obsahu

 

Používáním Editee navíc získáte přístup k dalším AI nástrojům, které vám následnou práci s textem usnadní. Pomocí AI chatu, generátoru obrázků a šablon zde můžete k textům vytvářet grafiku, tvořit e-booky nebo z překladu jednoduše vytvořit blogový článek či produktový popis.

Rozlučte se s nepřesnými překlady a zdlouhavou tvorbou obsahu. Vyzkoušejte si překladač online bezplatně na našich stránkách. Pro získání všech dalších funkcí se u nás registrujte a vyzkoušejte si umělou inteligenci na 5 dní úplně zdarma :)

Zpět na blog
Vyzkoušejte si aplikaci na umělou inteligenci zcela zdarma, Editee AI
Na co ještě čekáte? Objevte potenciál AI a buďte 10x produktivnější!
robot Editee ai logo Vyzkoušet Editee zdarma

Copyright 2024 Editee.com, všechna práva vyhrazena.

Editee je registrovaná ochranná známka společnosti Deeply AI Software s.r.o.

Tato webová stránka ukládá soubory cookies. Používáním této stránky s tímto vyjadřujete souhlas. Podrobnosti o účelu a rozsahu zpracování naleznete v odkazu Cookies v Důležitých informacích. Pokud s ukládáním nesouhlasíte, opusťte, prosím, stránku.